Четвъртък, 25 Април 2024, 22:26

Александър Везенков - MVP на турнира "Никос Галис"

22 Септември 2014, 09:17
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1965 1


Александър Везенков и Арис триумфираха в силния международен турнир “Никос Галис”, който се проведе в Солун. Българинът и неговият отбор се наложиха над руския шампион ЦСКА Москва с 60:59 във финала на надпреварата.  

206-сантиметровото крило отново игра силно и се превърна в един от основните реализатори за Арис. Везенков остави срещу името си 16 точки.

Топстрелецът на европейското първенство за младежи до 20 г. на остров Крит и национал на България бе избран за MVP на турнира след като спечели битката с гарда на московчани Арън Джексън с 9 към 6 гласа. Призът бе връчен от легендата на гръцкия баскетбол Никос Галис.

“Постигнахме две важни победи. Показахме силна игра в защита, но все още трябва да изчистим някои дребни грешки. Вече гледаме към следващите изпитания. Тази награда е нещо, което ме прави щастлив, но всичко това е работа в екип. Благодаря на ръководството и на феновете”, заяви Александър Везенков пред гръцките медии.

За ЦСКА Москва най-резултатен бе Арън Джексън с 19 точки.

Грандът от Солун започна силно, но постепенно московчани обърнаха нещата в своя полза за 19:15. Въпреки усилията на Везенков и компания, две поредни тройки на Джексън оставиха водачеството в полза на ЦСКА Москва на почивката с 35:31.

След паузата Арис вдигна оборотите и със силна игра в защита, стигна до обрат за 49:41. През последните 10 минути технически фаул и неспортсменско нарушение за Арис върнаха ЦСКА Москва в мача. Секунди преди финалната сирена обаче Пасалитис бе точен и Арис ликува с 60:59.

Източник: http://bball.bg

Ключови думи: Александър Везенков

Подобни новини

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Дон Чичо 22 Септември, 17:28

    Прекрасно момче.Прекрасен баскетболист.
    Имаме ли си идея,колко е силен ЦСКА-Москва и Арън Джексън,най-добрият гард в момента в Русия.
    БРАВО САШЕ!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (190)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete