Четвъртък, 25 Април 2024, 00:02

Апаратура за детско отделение дариха "Инер Уил" и "Ротари клуб"

7 Април 2014, 11:37
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5109 7


В деня на здравния работник, дамски клуб”Инер Уил” и „Ротари клуб” дариха три броя инхалатори, инфузионна и аспирационна помпи на Детско отделение в Ботевград. Общата сума на уредите е 2 хил.лв. и е осигурена  с помощта на десетки граждани. Голяма част от средствата бяха събрани на традиционния благотворителен бал на „Инер Уил” на 14 март тази година.
Екипът на Детско отделение със завеждащ д-р Стойна Петрова благодари за инициативата. Старша медицинска сестра Златка Димитрова връчи благодарствено писмо на президента на дамския клуб Паолина Петкова с обръщение към всички дарители от името на целия колектив на отделението с думите:”Благодарим за проявената щедрост, безкористност и християнско милосърдие в подкрепа на лечението на болните деца в нашата община. Нека има повече благородни хора като вас. Пожелаваме на всички вас и на семействата ви успехи  в личен и професионален план. Една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава да бъде правено е това, което правим за другите”.

„Това е една изключителна помощ за Детско отделение”, зави д-р Стойна Петрова. По нейни думи медицинският екип отдавана е имал нужда от един модерен перфузор. „Инхалаторите са една голяма необходимост за нас. Без тях не бихме постигнали един добър лечебен резултат. Безкрайно благодарим и на Златка Димитрова, която е дала инициативата”. Д-р Петрова заяви, че за в бъдеще детското отделение има нужда и от ремонт. Тя припомни благотворителна инициатива на семейство Младенови, които миналата година ремонтирали една стая в отделението, без да искат публичност за това. „Да има повече малки деца и по-малко болни”, пожела пък зам.управителя на МБАЛ д-р Багелейски.

Инхалаторите са особено важни при лечението на деца по клинична пътека 103 - Остър бронхиолит и клинична пътека 102 Бронхо-племония (неуточнена), припомни ст.сестра Димитрова.  С тяхна помощ се избягват хормоналните препарати, които са вредни за децата в ранна възраст, посочи д-р Румяна Тодорова. „При децата се правят по-чести инхалации и те довеждат до по-бързото отзвучаване на симптоматиката”, допълни още тя. Детското отделение в Ботевград отскоро работи и по клинична пътека 308 за еднодневен престой на деца с гадене, повръщане, уртикарии, фибрилен гърч, съобщи д-р Елица Петрова.

Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Април, 11:55

    браво за благородната кауза

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 7 Април, 12:29

    Чудесно, че са направили дарение за детското отделение. Браво на хората!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 7 Април, 12:44

    Благородни хора! Браво!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 7 Април, 12:56

    Браво!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 7 Април, 20:06

    много благодарности.На кмета жена му какво е дарила?

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 8 Април, 12:37

    Поздравления за чудесната кауза !

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 9 Април, 18:56

    Tozi Bageleiski ne znam kakav doctor e no, celiq grad znae kakav
    alkoxolik e

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete