Петък, 26 Април 2024, 07:29

Аптеки „Марешки” вече в Правец

5 Декември 2011, 18:10
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 6706 17


 Рекламен пункт на аптеки „Марешки” отвори врати за правчани на 1-ви декември. Аптеките са известни с ниските цени на лекарствата. Това е и основна причина  останалите две аптеки на града да негодуват –сочи източник на balkanec.bg.  В пункта „Марешки” засега няма фармацевт, но  се приемат рецепти. Лекарствата се доставят за следващия ден – съобщиха от там. В момента се предлагат само козметични продукти на „Nivea”, “Bilka”, “Pampers” и много други.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Аптеки Марешки

Коментари (17)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 6 Декември, 09:36

    Тоя ще завладее всеки град, повярвайте ми.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: гост 6 Декември, 16:06

    Това са законите на пазарната икономика.След като не си конкуренто способен загиваш.Няма нищо по хубаво от това някои да предлага по ниски на хората и особенно лекарства.Защо ли това не случва и с горивата ,храните и други .

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Димитров 6 Декември, 17:15

    Хубаво е да се появи такава аптека и в Ботевград.Купувал съм лекарства от такава аптека и действително са по-евтини

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 6 Декември, 18:00

    Дано, явно те са намерили начин без фармацефт на място да създават аптеки, сега да видим другите защо лекарствата са им по скъпи

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 6 Декември, 21:02

    Аптеки Марешки са много некачествени.Внимавайте с тях.Аз съм патил от тях.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 6 Декември, 21:39

    Ей номер 5 не си измисляй

    смешен си

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 6 Декември, 22:03

    #5 ти сигурно си от собствениците на сегашните аптеки, май ви се сецна сега че тази голяма верига аптеки навлизат и на нашия пазар в Правец

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 7 Декември, 09:46

    Тая апетака е на гъза на правец, никой нищо няма да си копува, спокойно

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 8 Декември, 23:53

    Първо за малко "по-неграмотните" да уточним,че това не е АПТЕКА,а парфюмерия-незаконен рекламен пункт.Нека да уточним кой е Веселин Марешки-вярно, големият играч на места организира рекламни пунктове, в които се събират рецепти, изпълнявани впоследствие, но това е мярка, защитаваща неговите собствени, а не интересите на сиромасите и селяните. Освен това работещите в тях не са фармацевти,а хора със СРЕДНО образование. Макар въпросният бизнесмен да е обследван щателно в годините, през които е на пазара, по сигнали на конкуренцията, бизнесът му процъфтява. А иначе фактите говорят за търговия от съмнително естество.
    Варненецът Веско Марешки има доста аптеки, държи 15% от ритейл бизнеса, реализира огромни обороти, пазарува на едро и печели високи отстъпки, така че е ясно защо не слага високи надценки. Гражданите си решават моментния интерес и не може да ги е грижа за възможните негативни последствия в бъдеще. А и не може да се очаква това от тях, щом са болни и затова нуждаещи се.Кой, ако не властите са тези, които трябва да си отворят очите и ушите, за да решат кой крив и кой прав и да прекратят корупционните практики, в които е уличаван варненският бизнесмен. Защото е прекалено хубаво наглед това, което прави, за да е истина, и не е невъзможно да прави фиктивен внос и износ на лекарства, за да печели от ДДС. Или пък дори може да не е лишено от смисъл обвинението, че сам произвежда някои от лекарствата. Което потвърждава разбирането, че евтиното излиза скъпо. Дори прекалено, защото касае най-важното – здравето.
    Показателен за негативите е примера с Норвегия, „където е позволено притежаването на аптеки и дистрибуторски центрове. Три фирми са районирали страната и си разпределили пазара. През първата година цените били поддържани ниски, за да идват хората там, а по-късно, когато конкуренцията окапала, вдигнали цените на лекарствата. Сега Норвегия е страната с едни от най-скъпите медикаменти”.Докато не станем Норвегия по отношение на лекарствата, дайте да даваме на Марешки, пък след нас потоп. Така се мисли на най-ниско ниво от нямане на избор, но е време вероятно правителството и законодателството да са на ход.
    Марешки има пряко участие в 40 дружества, сочат фирмените регистри.
    В повечето съдружник е съпругата му Светлана Марешка, а седалището е бул. "Република", Медицински център "Младост". Предметът на дейност също се повтаря - търговия на дребно с лекарства.
    Човек до такава степен е обезценил живота си,че дори не си дава сметка за неговото здраве.Ако това е нормално-хора със средно образование да се грижат за нашето здраве и монополисти да ни оправляват,значи не е случайно това че държавата затъва.
    Докато народа позволява да го манипулират по този начин нямаме право да говорим за медицина и за образование в България.
    Изразих собственото си мнение по тази тема,с която от доста време се занимавам и се надявам,че ще се намерят повече хора които ще оценят здравето си и освен че ще предпочетат грамотно и професионално обслужване от правоспособен Фармацевт,ще спрат незаконния монопол в който искат да ни вкарат управниците.
    И още нещо,което искам да уточня,понеже ставаше дума за високите цени в останалите аптеки извън прословутата верига Марешки,просто тези аптеки не могат да работят под цените на склада от който пазаруват т.е. не могат да се борят срещу МАФИЯТА наречена Държава.
    Остава само да се молим да не идва този ден в който пазарът с Лекарства ще стане като този с Горивата.Замислете се!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 9 Декември, 12:18

    За тези които се интересуват ето още нещо за незаконният бизнес на Магарешки :
    http://www.blitz.bg/article/24610
    http://www.razkritia.com/39108/аптеки-марешки-са-градската-легенда-н/
    http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=485423
    http://www.zdrave.net/Portal/news/?evntid=jNtQR/nOnnM=

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete