Четвъртък, 28 Март 2024, 19:39

Блатечки се изправи срещу Врачански в „Моцарт и Салиери”

15 Август 2014, 23:36
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2181 2


Днес на откритата сцена на езерото в Правец музикално-театраленият спектакъл „Моцарт и Салиери” вдигна публиката на крака. „Моцарт и Салиери” се базира на идеята и драматургичния текст на една от четирите „Малки трагедии” на А. Пушкин. Темата за конфликта между посредствеността и гения е дала основа на различни литературни произведения и е била преразказвана в различни форми и жанрове, както е например пиесата „Амадеус” на Питър Шафер. Премиерата на спектакъла е специално подготвена за „Моцартовите празници” с участието на Калин Врачански в ролята на Моцарт и Асен Блатечки в ролята на Салиери. Спектакълът е копродукция с Русенската опера.
„Много страшно е да играеш драматичен театър по музика на Моцарт, защото тя е достатъчно силна и е самодостатъчна. Всички ще трябва да надскочим себе си”, каза Асен Блатечки по повод една от най-големите авантюри в своя живот – участието в музикално-драматичния спектакъл „Моцарт и Салиери”.
Тази година на сцената на „Моцартовите празници” балетната вечер ще бъде представена от Compagnia Nazionale del Balletto от Рим, Италия. Една от най-утвърдените и престижни италиански танцови трупи ще гостува с триптих по музика на Рихард Щраус - АUS ITALIEN-SALOME-ROSENKAVALIER. Балетният спектакъл  се подготвя за „Моцартовите празници” – премиерата му ще бъде на 16 август на откритата сцена пред хотел Риу Правец Ризорт. Хореография Тучо Ригано, сценография и костюми Салваторе Русо. В ролята на Саломе гостува примабалерината на балета на Театъра Сан Карло, Неапол Кандида Сорентино.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete