Петък, 19 Април 2024, 16:18

Борисов във Фейсбук: Коалиция с ДПС няма и няма да има

25 Юли 2014, 18:57
(0) (0)
България - Политика
Прочетена: 733 0


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи коментар на личната си страница във фейсбук, възмутен от по думите му появилите се спекулации срещу него. Той категорично заявява, че няма коалиция с ДПС и няма да има.

„За всички, които отново не са разбрали и за медиите, които отново си позволиха да манипулират моите думи, публикувам запис от цялото ми изказване днес. И отново повтарям - коалиция с ДПС няма и няма да има! Не аз се целувах с тях на "Орлов мост". Моля, не спекулирайте повече по тази тема". Това е написал в профила си в социалната мрежа Борисов.

По-рано днес напрежението между БСП и ДПС, както и взаимните обвинения властваха в кулоарите на парламента. Малко след като благодарение на движението и ГЕРБ беше решено следващата седмица да има извънредно заседание за актуализация на бюджета, БСП обвини двете политически формации, че готвят ново правителство в рамките на този парламент.

Председателят на групата на социалистите в парламента Атанас Мерджанов заяви, че споразумението между парламентарно представените партии при президента Росен Плевнелиев е нарушено. По думите му идеолог на това нарушаване е станал именно държавният глава.

Мерджанов припомни, че на поредните консултации в президентството вчера от всяка една от парламентарните групи е било заявено категорично, че в рамките на 42-рото Народно събрание ново правителство няма как да бъде съставено.

„Днес, след гласуването за извънредното заседание, след речта на президента Плевнелиев, стана ясно, че такова мнозинство е формирано", заяви Мерджанов. Думите му бяха в коментар на подкрепеното от депутати на ГЕРБ и ДПС решение за провеждане на извънредно заседание на 29 юли, на което да бъде гласуваната актуализацията на бюджета.

Партията-мандатоносител на кабинета „Орешарски" вече се обяви срещу ревизията, предложена от него, като представители на социалистите я нарекоха празен чек за следващите правителства и призоваха премиера да я оттегли.

Източник: http://dariknews.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete