Събота, 20 Април 2024, 13:36

Цифровизация на стъпки

4 Август 2013, 08:42
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2505 3


Българите ще гледат безплатна цифрова телевизия на стъпки. Причината е, че в момента тече конкурс за избор на втората фирма, която трябва да достави малко над 80 000 декодера за социално слаби. Заради това изключването на аналоговата телевизия ще стане постепенно в различните райони на страната, разкриха от транспортното ведомство. "Никой няма да остане без телевизия", категоричен бе и зам.-министърът Георги Тодоров.

Когато всички декодери за даден район бъдат раздадени, едва тогава аналоговият сигнал там ще бъде изключен. От средата на юли тече разпределението на ваучерите за 124 000 устройства във Видин, Кърджали, Пловдив и Варна и др. "Това означава, че след като всички социално слаби от Кърджалийско например са си получили устройствата, тогава ще минат от безплатен аналогов на цифров сигнал", обясниха експерти. Така възрастните хора и бедните няма да бъдат лишавани от възможността да гледат телевизия.

Цифровизацията на стъпки се корени във факта, че правителството на ГЕРБ бе провело търг за доставката на първите 124 000 декодера. След това предишната власт реши, че вместо да прави конкурс за втората част от 80 000 устройства, е по-добре спечелилата вече фирма да достави и другите. От Брюксел обаче заявиха, че поръчката трябва да бъде разделена.


Източник: Стандарт

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 4 Август, 12:14

    Koq e pyrvata firma? Ne e lo[o da napi[ete imeto i!
    Pone ]e zname kogo e tolerirala vlasta.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 4 Август, 16:32

    Никой няма да бъде лишен от телевизия защото има опастност да започне да мисли.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Деньо 14 Август, 06:44

    Това ми хареса. Пък забавянето на ваучерите за инвалиди и пенсионери имам съмнение че е програмирано. Като оправдание да не се пуснат скоро муксовете на конкуренцията (защото не е спрян аналоговия сигнал и няма честоти).

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete