Петък, 17 Май 2024, 00:06

До края на годината ще бъде избрана фирма за сметосъбиране и сметоизвозване

18 Септември 2013, 17:34
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1974 6


Тази вечер на извънредно заседание на Общинския съвет в Ботевград бе определен крайният срок за провеждане на търг за избор  на фирма, която да извършва дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване в община Ботевград.
Общинският съветник Иван Гавалюгов постави въпроса, защо вече четвърта година се отлага  процедурата по провеждане на търга и защо мотивът за отлагането е незавършеното изграждане на предприятието за сепариране на отпадъци. ‘Не казвам, че настоящата фирма си върши недобросъвестно работата, но евентуалното провеждане на търг по избор на изпълнител би довело до по-голям приход в общинския бюджет” – подчерта Иван Гавалюгов. В отговор кметът Георги Георгиев каза, че няма никакво основание за подозрения на каквито и да било връзки между фирмата-изпълнител и него. „Единствената връзка ми връзка с фирмата, която събира и извозва сметта, е кофата за боклук, намираща се пред дома ми” – каза градоначалникът.
Общинският съветник Цветан Цолов направи предложение в сумата, която общината плаща всеки месец на фирмата-изпълнител – тридесет хиляди лева, да се допълни, че това е крайната сума, включваща ДДС.
След дискусията и направените предложения кметът направи промяна  в точката от внесената  докладна,  касаеща срока за провеждане на търг за възлагане на дейността. Така от една година срокът бе съкратен до три месеца – до 31 декември трябва да се проведе търгът.

Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Септември, 20:50

    Е, как защо бе Ванка четири години,защото наваченския дирибей има файда,спомни си за шеле

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Септември, 21:27

    КМЕТ ДА НЕ СЕ УПЛАШИЛ - НЕМА ДА СЕ ПЛАШИШ КОПЕЛЕ, ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ РАЗСЛЕДВАТ НЕЩАТА!!!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Септември, 08:17

    А когато общински съветници от опозицията зададоха същия въпрос-защо общинската администрация не изпълнява решенията на общинския съвет за провеждане на процедура вече три години-какво отговори г-н Кмета-така сте ми гласували, и аз изпълнявам вашите решения.А съветниците от ГЕРБ обявиха че се чувстват обидени от такива въпроси и спретнаха цирк-саботираха две сесии.Всеки може да си направи съответните изводи.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 19 Септември, 13:35

    Трябва да има ясни правила и задължения, и контрол! Както е редно в такива случаи : да прибират редовно събрания боклук, независимо дали са пълни варелите или не до горе; да прибират боклука, оставен в близост от три метра от варелите; при разсипан боклук да го събират с метла и лопатка; да връщат варелите на местата, откъдето са ги взели... А не както се практикува _ непълни варели не се изпразват повече от седмица; разсипан боклук оставят след себе си; изпразнените варели оставят на неудобни места, задръствайки тротоари или улици...

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 20 Септември, 09:46

    Всичко това е прах в очите на хората! Ако не го заключат в панделата или не му се случи нещо непредвидено на тоя кмет, за да не изкара мандата си докрай-фирмата която чисти сега ще остане докрая да си чисти-със течащи и усмърдяваще града боклучарки, счупени контейнери без колела и капаци, с липсващи на много места кофи за отпадъци-ТОВА Е ЖАЛКАТА ИСТИНА В БОТЕВГРАД И ОБЩИНАТА :(

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete