Четвъртък, 25 Април 2024, 22:22

До Нова година РУ-Ботевград ще има нов Началник (обновена)

18 Декември 2014, 10:23
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2590 1


Това обяви Димитър Машов от Областната дирекция на МВР на днешното редовно заседание на Общински съвет по повод приемане на информация  за състоянието на престъпността, резултати на РУ МВР-Ботевград и предприетите мерки за защита на населението на община Ботевград и опазване на частното и общинско имущество. „Има определен човек, само чакаме заповед на министъра”, заяви Машов. Неговото предложение бе, когато новият началник официално встъпи в длъжност, да бъде направена среща с общинското ръководство и Общински съвет за вземане на конкретни решения за ограничаване на престъпността.

Община Ботевград да постави по-скъпо видеонаблюдение, заяви Димитър Машов. По негови данни от 16 видеокамери, само 5 работят. „На тях са разграничават само силуети и телосложение, но не и конкретни лица. Не може да се видят номера на автомобили. Тези камери почти не ни вършат работа, затова апелирам бщината да закупи нови и по-качествени”. Темата бе разисквана по повод предложения на няколко съветници да бъде завишен видеоконтролът в центъра на Ботевград и големите села. Това предложиха Цонка Докова, Марияна Босовска, адв.Хр.Якимов, Иван Гавалюгов и Филип Филипов.

Босовска поиска и 24-часова жива полицейска охрана. Даниела Николова и Евгения Иванова поставиха на вниманието на ОбС , кмета и служителите на Районното управление на МВР психическото и физически тормоз над учители в двете училища ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” и ОУ ”В. Левски”. Йордан Йораднов посочи, че няма как с тази численост на полицията в Ботевград да има нужната разкриваемост на престъпността. Адв. Хр.Якимов заяви, че до голяма степен липсата на осветление през нощта оставя крадците да действат необепокоявани. Кметът Георги Георгиев подкрепи предложението да се увеличи присъствието на униформените полицаи, иначе нямало как да се респектират престъпниците. По думите му Ботевград е града с най-много банки в страната и съответно камерите са много, което помага за следенето на престъпниците. Той изрази задоволство, че Докладната записка се разглежда на общински съветници и благодари за отговорното отношение по темата.
 
Димитър Машов от ОДМВР опроверга, че недоокомплектоваността на полицията в Ботевград не е 30%, а 17%. По думите му проблемът стои навсякъде в страната. По отношение на безнаказаността на престъпниците той заяви, че обществото трябва да помага и със съвместните действия с Общината ще има резултати. За борбата срещу наркоразпространението Машов посочи, че няма особени резултати, но обеща, че през следващата 2015 година ще се сведе възможно до най-ниския минимум.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Декември, 18:33

    toia ne e dobre.kakvo ste pravi tuk.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (190)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete