Четвъртък, 2 Май 2024, 01:59

Доклад към футболната среща на БАФЛ - между Мургаш - Юнивър Джим

28 Февруари 2014, 22:34
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 3029 58


Публикуваме доклада на съдята на срещата между Мургаш Врачеш и Юнивър Джим.

В 12–та игрова минута от 2–то полувреме, след показването на 2-ри жълт картон (съответно червен) за не изпълнение на съдийско указание от футболист на Мургаш (Григор Стойчовски, се наложи да прекратя срещата, защото от страна на футболиста (Григор Стойчовски) имаше агресивно поведение, което се изразяваше в думи (ще те ударя, ако ми покажеш картон). Това той го стори 2-3 пъти, докато се приближаваше към мен. В същото време играчът на Юнивър Джим (Цветослав Ботев) застана между мен и Стойчовски, за да не се стигне до удар от негова страна към мен. Аз моментално пректратих срещата , заради тази агресивна проява към мен на футболиста на Мургаш. (След което Стойчовски ме замери с лепенката, с която по време на мача го накарах да си постави около пръстена на ръката). След което директно ми се нахвърлиха други играчи на Мургаш. Това са Христо Денкин и Стоян Боновски. (Това се случва след като съм прекратил мача и все още не съм напуснал игралното поле!!!)

1. Боновски ме блъскаше и ме държеше с юмрук за екипа ми и повтаряше, че ще се саморазправи с мен. Също така искаше обяснение защо съм спрял мача.
2. Денкин също ме буташе. Също така посегна към мен с ръка и удари моята, с която се ударих в челото. Също  така искаше обяснение , защо съм спрял мача.
Не смятам, че трябваше да чакам удар от страна на Мургаш, за да прекратя мача. Аз, ако не се защитя като водещ съдия на срещата, няма кой да го направи. Това ми е в правото като съдия.

Заключение:
Мисля, че това непристойно поведение към длъжностно лице е недопустимо. Надявам се Мургаш да си поемат последствията както другите отбори в лигата!

Правилникът трябва да важи еднакво за всички отбори. Както се наказват едни отбори с отстраняване, така трябва да се накажат и други, които предприемат некоректно и агресивно поведение към съдията.
Както пише в правилника на БФС (на стр. 38, правило 12 - непозволена игра и некоректно поведение), с които е съобразена БАФЛ – гр. Ботевград:

- Съдията има право да предприема дисциплинарни санкции (това значи: показването на жълт, жълт – червен и червен картон. Също така и доклад след срещата се приема като дисциплинарно наказание). От момента, в който той влиза на игралното поле до момента, в който той напуска игралното поле след съдийски сигнал.

Със спортно уважение
Марио Тинчев

На базата на този доклад, организаторите на футболната лига, ще вземат своето решение за изхода на срещата и съдбата на отбора на Мургаш Врачеш в АФЛ Ботевград.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: АФЛ Ботевград 2013

Подобни новини

Коментари (58)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 22:48

    ВЪН !

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 22:49

    Vun ot ligata!!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 22:51

    E tva e.....na tova otborcheto na murgash kazva che e nishto!!!!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 23:31

    Да ги махат

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 23:37

    Vun

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 1 Март, 00:15

    Тоя Марио е болен мозък, измислици е написал здравата!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 1 Март, 00:16

    a za6to Mario ne kazva za6to se uplahi I izpusna ma4a nail egoliam sadia ot germania

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 1 Март, 01:50

    Vunnnnnnnnnnn

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 1 Март, 06:44

    Доклада се пише веднага след мача,а не след една седмица!По този начин се цели,всичко което се е случило по време на мача да бъде описано,без да има възможност,който и да е от двата отбора ,да може да въздейства на съдията и/или делегата,при отразяването на фактите!Тука не оспорвам написаното от "съдията",а просто казвам,че не е спазен срока за писане на доклада и това автоматично го прави невалиден!Моля организаторите да вземат този факт под внимание!Да,Мургаш заслужават да бъдат извадени от лигата,но при това нарушаване на правилата на БФС(всичко,което не е описано в правилата на АФЛ-Ботевград,се тълкува по правилата на БФС),организаторите не могат да ги приложат и би следвало да се наложи друго наказание на отбора!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 1 Март, 07:32

    do 9 tova e samata istina I neka se ima v ptedvid tova

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete