Сряда, 8 Май 2024, 04:53

ЕКО автобус ще образова 1600 деца и ученици от община Ботевград

21 Март 2014, 11:25
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1647 0


От 21 до 27 март с «ЕКОПАК България» АД и Община Ботевград организират съвместна информационно-образователна инициатива, в която ще се включат повече от 1600 деца и ученици от деветте основни училища в общината и седемте детски градини в Ботевград.

В продължение на пет дни Зеленият 3D Еко автобус ще представи интерактивно информация за опазване на околната среда и разделното събиране и рециклирането на отпадъците сред децата от подготвителните групи и учениците от 1-ви до 4-ти клас. Автобусът е оборудван с 2 3D екрана, като обучението включва специално изработено 3D филмче за разделното събиране и интерактивна игра «Стани Еко герой». Освен интересните факти за разделното събиране и пестене на ресурси, децата ще получат подарък семенца, които да засеят, както и номер, с който могат да се регистрират на сайта на инициативата и да участват в томбола с една голяма награда - компактен цифров фотоапарат и  20 поощрителни награди.

  Инициативата стартира през 2011г. и получи подкрепата на Министерството на образованието и науката, а през 2012г. община Ботевград беше сред първите, посетени от «Зеления 3D Еко автобус - „Летящата Еко класна стая” (http://ecopack.bg/ecobus).

„Искам да изразя нашето задоволство от досегашното ни партньорство с Община Ботевград и нашата увереност, че чрез бъдещото ни ползотворно сътрудничество ще продължим да образоваме и мотивираме хората да участват активно в системите за разделно събиране и да работим за още по-чиста и приветлива Община Ботевград”, каза  изпълнителният директор на „Екопак България” Тодор Бургуджиев.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (220)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete