Събота, 4 Май 2024, 18:27

ГДБОП задържа Етрополец за разпространение на наркотици

17 Януари 2013, 14:50
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 7094 3


Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, занимавала се с наркоразпространение в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Спецоперацията на служителите на отдел „Наркотици“ в ГДБОП е проведена вчера. В рамките й са задържани организаторът 37-годишният И.В.- криминално проявен и регистриран за множество извършени от него престъпления, и неговите „сътрудници“ В.П. на 27 години от Сандански, столичаните И.Д. на 38 години и К.И. на 21 години, Й.Й. на 22 година от Етрополе и К.Б. на 29 години - македонски гражданин. Трима от тях са с регистрации за кражби, грабежи и вече осъждани.
Установено е, че бандата работела при строго определени правила. И.Д. съхранявал наркотиците в мазето на жилището си и снабдявал с тях В.П. Той от своя страна подготвял дозите наркотичните вещества за улично разпространение и ги предавал на двамата дилъри - К.И. и Й.Й., разпространявали дрогата на територията на столицата. Клиент на Й.Й. бил македонският гражданин К.Б. Парите от продажбите се отчитали на лидера на групата И.В., който приемал поръчки за доставка на наркотиците и изпращал търговците на наркотици до мястото на срещата за предаването им.

При последвалото претърсване в жилищата на задържаните антимафиотите открили около 25 топчета с кафяво прахообразно вещество, реагирало положително на хероин; найлонов плик с около 0,5 кг марихуана, около 15 гр бяло вещество, реагирало на амфетамин, и пресовка хероин с тегло около 200 гр. Иззети са още 25 мобилни телефона, сумата от около 3600 лв., преносим компютър, електронна везна, незаконен боен пистолет марка „Маузер”, 29 боеприпаса калибър 7,65 и газов пистолет.
По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 354 а от НК, под наблюдението на Софийската градска прокуратура. Действията по разследването продължават.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Януари, 15:12

    ? е Й.Й. на 22 година от Етрополе

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Януари, 16:00

    НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА - ИДВА ЛИ ПЪРВАНОВ В ЕТРОПОЛЕ ИЛИ НЕ Е ИДВАЛ ??? ЗАЩО НЯМА НИКАКВА ИНФОРМАЦИЯ !!!???

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Януари, 16:01

    Има ли идея някой кои е тоя, дайте му facebook

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete