Неделя, 19 Май 2024, 11:50

Георги Георгиев: Финансирането на "Арена Ботевград" е все още под въпрос

3 Февруари 2014, 12:40
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2778 4


Финансовото министерство отказва да финансира довършването на спортна зала "Арена Ботевград". Причината за отказа е, че в момента министерството не разполага с такива финансови средства. Това заяви пред наш репортер Георги Георгиев - кмет на община Ботевград.
"Изпратих писмо с искане за финансиране на проекта до премиера Пламен Орешарски още през месец ноември, но от там получих отказ." разказа още той. "Януари месец изпратих две писма - до финансовия министър Петър Чобанов и отново до г-н Орешарски. Миналата седмица получих писмен отказ от Министерство на финансите, като ме съветват да се обърна към министър-председателя."

В момента вариант за външно финансиране е публична инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите", която ще осигури 500 млн. лева на общини в България за различни проекти. Крайното решение за разпределение на тези средства ще бъде взето от Министерски съвет.
"Премиерът трябва да внесе предложение за финансиране в Министерския съвет, където ще бъде разгледано и гласувано. Ако бъде одобрено искането, средствата ще се осигурят от този фонд.", каза още Георгиев.

Междувременно той съобщи за balkanec.bg, че снегът и лошото време най-вероятно ще отложат официалното откриване на спортното съоръжение. В момента при тези температури  не могат да се положат настилките и да се довърши вертикалната планировка пред залата, затова се работи само вътре. Доставени са седалките и тези дни започва монтирането им. Те са в цветовете на отбора - зелен и бял.

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 3 Февруари, 13:41

    ПРАВИТЕЛСТВОТО МИСЛИ ЗА СПОРТА МНОГО!!!да ама не-бабичките и старците пък и циганете не спортуват, а другите не са от нашите!!! :x

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 3 Февруари, 14:26

    Е на кого да вярваме:http://www.balkanec.bg/kiril-dobrev-parite-za-zavarshvane-na-sportnata-zala-v-botevgrad-sa-osigureni-19002.html

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 3 Февруари, 15:28

    Има решение - със собствени /откраднатите/ пари от фамилия Георгиеви !!!!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 3 Февруари, 16:00

    Вервайте на фотографа на ротондата, той е човека!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (250)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete