Сряда, 24 Април 2024, 10:33

"ГРАММЕР БЪЛГАРИЯ" АД инициира среща с работодатели от региона

29 Октомври 2014, 15:10
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2622 11


Заводският директор на „Граммер България” АД Дийтър Еммерт инициира неформална среща между работодатели от региона, на която управителите на присъстващите фирми да споделят добри практики от бизнес стратегиите за наемане на работна сила с цел повишаване на производителността, с която компаниите могат да се конкурират на национално и глобално ниво. Срещата ще се състои в ресторант "Балкан" в Ботевград на 30 октомври 2014г. от 18.30 часа. На срещата ще присъстват представители на фирми като „Булсан”, „Накмаш”, “DASF”, “Vesiton” , директорът на ПГТМ ”Хр.Ботев” инж. Добрин Христов и др.

В поканата към останалите работодатели Еммерт лансира идеята на „ГРАММЕР” за кръстосани програми за обучение с цел да се подобри цялостната ефективност на производството и посочва как би могло това да се случи пред своите колеги.
На първо място това е развитието на техническите училища, подобряване на образованието, инсталиране на техническо оборудване за ученици, за да могат да работят това, което в крайна сметка ще работят във всички компании в региона. На следващо място да се организират обучителни практики във фирмите, което ще позволи на самите работодатели да назначат повече квалифицирани хора.

Еммерт изразява готовност да се постави началото на  посещения в самите фирми, с цел обмяна на опит. Освен това той показва ясни намерения и в редица други направления - фирмите да си сътрудничат в посока подобряване ефективността на производството. „Тази концентрация на технически квалифицирани хора в нашия регион, означава, че новите компании, които започват бизнеса си из страната ще знаят, че шансовете им за намиране на кандидати за работа с подходящи умения ще бъде по-висока”, казва директорът на „ГРАММЕР”  в писмото-покана до останалите работодатели.

Според него важна част от стратегията за развитие на човешките ресурси е организиране на различни семинари, с цел решаване на сходни проблеми. Също така добра практика ще е да се споделя това, което е научено от конкретен проект, и това, какво другите могат да научат .

„Ние можем да организираме различни обучения. Например можем да обсъдим теми, които са важни за всички организации в региона, с цел да се стимулираме един друг с идеи , чрез предоставяне на примери и показване на реални резултати. Също така потенциално да повлияем на конкуренцията чрез увеличаване на производителността на компаниите в тази организация, чрез насърчаване на иновациите в областта, както и чрез стимулиране на нови предприятия в областта”, заявява Еммерт.
По негови думи съществен момент в комуникацията с останалите работодатели също е обсъждането на въпроса как те да се справят с фалшиви документи, ако това се случи и как да бъдат предупредени, когато се наемат хора, неподходящи за определени позиции.
 

 

Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 15:48

    Там ще договорят как да свалят заплатите до минималните

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 16:07

    Докато взимат хора от други градове и села ще е така.Както в Епика половината са от Враца Мездра Етрополе.Те са съгласни на всичко и заради тех не можем да взимаме по хубави заплати.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 16:14

    В общи линии темата ще е:"Как да постигнем максимална производителност с максимална експлоатация и минимални заплати?"

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 19:23

    Ефективност може да се иска от оператор или работник когато се разясни на оператора колко стотинки взима на една броѝка или да му се заплаща на- час-лева-задание-норма.А не по всяко време повишане на заданието,нормата а заплатата една и съща!

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 8.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Гергана 30 Октомври, 15:19

    Съгласна съм със всичките коментари!!!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 22:40

    Абсолютно сте прави! Това е идеята на разпивката - съчетаване на приятното с полезното за работодателите - Апнали,Пиинали и Орицата как да прецакат думали... Тоз пък Граммереца пращи от идеи!!! Много интересно що не си ги прокарва в Германия???

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete