Вторник, 23 Април 2024, 20:22

И Брюксел започна разследване срещу кмета на Ботевград

19 Декември 2014, 18:22
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4858 22


Европейската комисия е приела жалбата на фирмата Травъл Медиа Груп ЕООД във връзка със закононарушения,  нарушаване правилата за работа с европейски фондове  и за измама със средствата европейските данъкоплатци от страна на Община Ботевград. Жалбата е заденена под референтен номер CHAP(2014)04006. Случаят влезе в дневния ред на последната сесия на Общинския съвет, довела до скандали с  прогонен екип на ТВ СКАТ, отнемане правото на отговор от страна на фирмата жалбоподател, отстраняване на съветника Иван Гавалюбов и демонстративно излизане от залата на всички общински съветници от опозицията.

Службите на Европейската комисия ще разгледат жалбата нта Травъл Медиа Груп ЕООД  в рамките на приложимото право на Европейския съюз. По-късно фирмата ще бъде информирана за установените факти и за хода на евентуално откритата процедура за нарушение. Според запознати една наказателна процедура от Брюксел може да довете до замразяване на всички европейски проекти на Община Ботевград.

Днес на среща в Министерството на регионалното развитие на кмета Георги Георгиев е споменато в пряк текст, че ако не се разплати окончателно с Травъл Медиа Груп ЕООД, няма да бъде финализиран целия туристически проект на общината и няма да бъде платена последната вноска на бенефициента.
Допълнително по сигнал на фирмата Травъл медиа Груп ЕООД се очаква да бъде наложена допълнителна финансова корекция от Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие”.

Припомняме, че Община Ботевград вече претърпя такава финансова корекция във връзка с нередности по изграждането на Историческия музей от страна на фирмата "Европа 7" на разстреляния преди няколко месеца приближен бизнесмен на общинския кмет Семко Семков.


Източник: balkanec.bg

Коментари (22)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Декември, 18:31

    Споко, те " и в Брюксел са хора"

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: :) 19 Декември, 19:01

    ti go kaza te pone sa hora :)

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Декември, 22:03

    Баку кмете, как ти ни направи известни по целия свет, никой друг не можа да го стори, ма поне с убаво да бехме станали известни, а то с покрадване,ама само от теб,ту найсе се немаме късмет.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Бранимир 19 Декември, 22:12

    Покрай всичко останало на никой ли не му направи впечатление една думичка "разстреляния". За втори път се гаврите с паметта на този човек. Знаете ли какво значи РАЗСТРЕЛ бе неграмотници.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 19 Декември, 23:00

    Даа,№4! Знаем. Това е също като разликата, както казваше Тодор Колев в "Опасен чар" от това "да сковеш кочина", и "да реализираш кочина". И в двата случая ще имаш кочина.Така е и тук. Резултатът е един и същ.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 20 Декември, 09:12

    Е този път Тухларя ще си намери майстора в лицето на Владо Танев... просто Танев е играч от друго ниво и нашия ще му ьапари под задника... голям сеир иде

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 20 Декември, 09:18

    Поздравителен адрес!
    Честито г-н Румен Гунински бъдете жив и здрав.
    Успех за напред!
    Весели празници на вас и на жителите на град Правец

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 20 Декември, 09:21

    vi66666 ei cigla li si tula li si kak se darjat s guninski 4upena tuxla koi ti 4upi 4evreniq nosssssss prestani da pra pra6ta6 tvoeto 6ofior4e gustata da reketira orata po firmite mu kaji kato sviva da dava miga4i ne da se pravi na interesen seedno idva primiera

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Ангел Ангелов 20 Декември, 12:47

    Има една категория хора, които за нищо друго не стават, освен за крадци. В страната има много такива и вече е време всеки да си нямери майстора. Кметът Георги Георгиев със свещ да беше търсил господин Танев, нямаше да го намери, но явно клетвите, които години наред този зъл човек е обирал от хората, които е "удрял", си свършиха работата. Да му е честита килята в някой уютен затвор. Колкото по-голяма е присъдата му, толкова по-удовлетворени ще са стотици измамени от наглия цървул.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 20 Декември, 13:37

    Бате Гойко/Гошо кмете/бегай да не те фанат

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (180)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (122)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete