Четвъртък, 18 Април 2024, 23:51

Иван Гавалюгов подкрепя наемните цени за "Арена Ботевград"

30 Юли 2014, 13:25
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1781 3


Във връзка с одобрените от Общинския съвет Ботевград на 23 юли минимални наемни цени за ползване на многофункционална спортна зала „Арена Ботевград” от български и международни спортни организации и за провеждане на Спортно-състезателна и тренировъчна дейност, общинският съветник Иван Гавалюгов заяви, че тези цени са нормални. Той и още 12 общински съветници не присъстваха на извънредното заседание на местния парламент. Успоредно с така приетите цени обаче и от опозицията са подготвили Докладна записка с предложение за ценообразуване на услугите в Многофункционалната спортна зала. Това стана ясно вчера, когато Гавалюгов заяви на пресконференцията от 17.00ч., че така приетите цени, са напълно съпоставими с цените, които те предлагат. „Считам, обаче, че нашите цени са малко по-подробно разбити и те са базирани за ползване на залата за един час. Те са приели до 4 и до 8 часа. Независимо, че не съм бил на сесията, бих ги подкрепил.

В нашата Докладна записка има един нов момент - предлагаме да се даде възможност за свободен достъп до ползване на залата от физически лица при условия и ред, утвърдени от управителя на общинското предприятие. Ние сме предложили такса от 50 лв. на час за граждани. Считам обаче, че трябва да се разгледа и нашето предложение, което е по-конкретизиращо. В някои отношения, особено за провеждане на международни състезания, някои други федерации биха намерили тези цени за неатрактивни. Мисля , че това е проблем, който можем във всеки един момент да го коригираме. Считам за правилно и решението местните клубове да ползват новата зала безвъзмездно. Ние бяхме предложили това, а то вече се е приело от колегите.За сравнение в Самоков плащат 10% от утвърдените цени, които са символични. Ние имаме необходимите условия, част от проявите в зала „Арена Самоков” да се осъществяват в „Арена Ботевград”.
 
Съветникът Филип Филипов заяви, че е необходимо  зала „Арена Ботевград” да бъде място за спортуване на по-широк кръг от хора. „Залата в Самоков предлага много по-голям спектър от дейности. Дано има воля в Общинския съвет нашата зала да стане привлекателно място не само за спортистите, а и за всички граждани,  независимо по какъв повод.” Адв. Якимов пък посочи, че за политически прояви в „Арена Самоков” се заплаща по 1 200 лв.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 30 Юли, 16:16

    Kакъв е пък тоя та мнението му да е миродавно? Много на сериозно се е взел, а не знае,че хората в болшинство го смятат за кръгла НУЛА.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 30 Юли, 17:53

    #1 Изказва мнение понеже може да мисли за разлика от хлебарки като теб.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 31 Юли, 07:19

    Гавалюгов е общински съветник с мнение и позиции и искам да има повече такива на сесиите в Ботевград. Време е на деспота-простак да му развалим комфорта.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete