Събота, 20 Април 2024, 12:41

КЕЕ - Ботевград организира компютърно състезание и награди за победителите

30 Октомври 2014, 18:55
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1939 2


Днес от 09:00ч. в сградата на КЕЕ-Ботевград се проведе състезание под надслов „Забавните технологии”. Участие в него взеха общо 60 ученика от IX до XII клас от трите основни училища в града – ПМГ „Акад. Проф. Д-р Асен Златаров”, ПГТМ „Христо Ботев” и ТПГ „Стамен Панчев”. Участниците се състезаваха в три категории: електронни схеми (създаване на схеми по зададени компоненти), уеб дизайн (сайт на тема „Зелена България”) и компютърни мрежи (създаване на виртуална мрежа). Състезателите имаха по два часа за изпълнението на всяка задача.
За осъществяване на състезанието спомогнаха инж. Антоанета Йотова, инж. Людмил Иванов, инж. Нина Петкова, инж. Красимир Божинов и г-жа Лидия Кеманова. Важен принос има и инж. Петя Събева, преподавател в ТПГ „Стамен Панчев”.
В деня на състезанието, от 16:30ч в зала „Орханиец” в Исторически музей Ботевград, се проведе и церемония по връчване на награди и грамоти. Г-жа Надежда Спасова, преподавател в КЕЕ – Ботевград заяви, че е много доволна от протичането на състезанието и похвали учениците за тяхната изключителна бързина в пръстите. Председателят на Студентския клуб към КЕЕ – Ботевград връчи награди на един участник във всяка от трите категории: компютърни мрежи – Мартин Велев, електронни схеми – Радослав Йорданов и в категория уеб дизайн – Георги Лилов. Инж. Първан Първанов, управител на базата на Техническия университет в Ботевград, връчи грамоти за призовите места в категориите, като първите места печелят: Добринка Крумова – категория електронни схеми, Светлин Йотов – компютърни мрежи и Весела Михайлова – уеб дизайн. С почетни грамоти бяха отличени и още много от участниците.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 23:10

    Леле колко уреди са изнесли за снимките по масите, едва ли някой отбира нещо от тях.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 31 Октомври, 11:00

    КЕ...какво?
    Моля Ви, никога не ставайте действащи инженери...трагедията е неизбежна :( Особено по-черничките от вас....

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete