Понеделник, 29 Април 2024, 10:14

Кирил Добрев: "БСП закъсня с кадровите чистки"

29 Октомври 2013, 15:35
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4131 10


Относно честите  обвинения към левицата напоследък за кадровите чистки, депутатът Кирил Добрев  заяви, че БСП е закъсняла  с тях. „И да има промяна на горните нива, на долните няма. Там кадрите се самонадъхват, че ГЕРБ скоро ще се върне на власт и работят против системата, като блокират решенията, които са добри за хората“.  Това заяви той вчера по време на срещата си с ботевградчани. Добрев даде за пример случаите, в които общински съвети взимат решения, които Областните управители връщат, като несъобразени със закона. „Целта е, ако дойде ГЕРБ на власт да кажат, че БСП нищо не е направила“, каза още той.

Друг основен проблем, който народният представител засегна  бяха студентските протести. „Те тръгнаха от няколко десетки хиляди хора и след включването на Бойко Борисов в тях, протестиращите са омерзени и стигнаха до 30 човека. Наблюдаваме включването и на студентите. Защо? Защото младите хора през последните 23 години са били използвани няколко пъти. Във всички тези случаи някой идва на власт и ги предава“, мотивира се той. По негови думи студентската стачка ще отшуми, така, както и стачката на улицата. Той изрази негативизъм относно обстоятелството, че винаги някой разделя обществото, както сочат и социологическите проучвания – 50 на 50%. „От нас политиците зависи това разделение да спре, защото никой не печели от това“.

Един от въпросите, които бяха обсъдени на срещата бе бежанската вълна от Сирия. По отношение на това Добрев заяви, че правителството полага усилия да накара бежанците да минават през КПП, за да могат съмнителните лица, да бъдат връщани. „Тяхната цел е да получат български статут, за да могат да заминат за централна и западна Европа“. По негови думи България очаква финансова и техническа помощ от Европа до Нова година, тъй като се очакват още 4 хил. нови бежанци. Той не скри обстоятелството, че някои се възползват от бежанската вълна, за да си намерят място в Европа. Добрев бе категоричен, че  опасност за националната сигурност няма.

Корнелия Нинова допълни, че правителството очаква и настоява пред Европа да подпише Договор за т.нар. реадмисия, при която България ще има право да връща бежанци обратно в тяхната държава. До момента нашата държава такъв договор не е подписвала. Той обаче ще даде възможност да се връщат само част от тях. Затова Нинова посочи,че България има определена квота, която трябва да спазава.


Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 15:51

    bokluci mrasni komunisti skriite se :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 15:57

    Всички се скриите идват младежите да забогатяват.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 16:18

    Боже, каква наглост от този човек. Та комунистите цял живот правят чистки. И тоя, ако не беше баща му по върховете на властта, щеше гледа през крив макарон сега. Кой знае колко пари са му платили да дойде до Ботевград? Защо не стана министър като дружката си, с която идваше преди в Ботевград?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 17:27

    Кирчо, а срещите ти с циганските босове преди изборите на Лукойл-а преди Правец?А знаеш ли,че има записи? И двамата с Гунински сте в киреча. рано или късно ще го усутиш...

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 17:43

    aide we vsi4ki druga ne sa komunisti. Mnogo vi razbirat glavite na vas ot komunisti kato 2/3 ot horata koito pishete daje ne znaete i koga e doshla demokraciqta i ne ste bili rodeni. Vlezte vie v politikata kato mojete ?!!??

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 18:04

    Балканец станаха комунисти!!!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 20:33

    do 6 ti si govnoedec :lol:

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 20:52

    Kircho,teb triabva da izchistat ot liceto na zemiata

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 20:55

    Времето ви изтича комунистииииииииииии

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 00:49

    Как така БСП е закъсняла с кадровите чистки? Бай Цаня Мансаелския Брус го назначиха за шеф на ВИК - София тъкмо навреме - тамам когато му изтекоха месеците на борсата :lol:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete