Вторник, 23 Април 2024, 22:46

Кметът на Трудовец се срещна с ирландски ученици по линия на международен обмен

29 Октомври 2014, 17:36
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2593 3


Oфициална среща между кмета на село Трудовец Веселин Драганов и 13 ирландски ученици, заедно със свои връстници от СОУ”Д.Благоев” гр.Провадия се състоя днес от 16.00 ч в Кметство Трудовец. Поводът е заключителен етап от международен младежки обмен  по линия на проекта „Споделяне на мира” на Народно читалище „Никола Ракитин 1890” по програма „Младежта в действие ” на американската неправителствена организация „People to People”. Координатор на проекта е преподавателката от ГПЧЕ”Ал.Константинов” Мая Арнаудова, съвместно с председателката на читалището в Трудовец Маргарита Стаменова.
На 19 август 12 младежи от Трудовец и Ботевград, членове на Обществен клуб ”People to People” заминаха за град Лондон Дери (Северна Ирландия) на младежкия международен обмен, а на 24 октомври  техните партньори по проекта върнаха визитата в България. В рамките на десет-дневния си престой тук гостите имат възможност да разгледат забележителности от района. Те посетиха вече къщата за голф и залата за боулинг  в Правец, Исторически музей-Ботевград, Зала „Арена Ботевград”, Ледената пързалка. Утре ще посетят и столицата, където ще видят Музея „Земята и хората”, храм „Ал.Невски” и музейната експозиция на тоталитаризма.
През изминалия уикенд ирландските младежи, заедно с участниците от клуб „People to People” преминаха двудневно обучение по дебатьорство и младежко лидерство, което бе проведено от треньори, които имат специализирано обучение за целта в Англия.
 
По време на срещата днес, кметът Веселин Драганов запозна гостите с историческото минало на Трудовец, както и със съвременното му развитие. Той подчерта предимствата на селото като едно от най-развитите в икономическо отношение селища на общината. Той посочи имената на фирмите, даващи работа на жители не само от Трудовец , но и от съседни селища и общини - "Граммер"АД, "Горна Баня" и други.
Гостите от своя страна попитаха за проблемите на селото и за броя на жителите му. Драганов посочи, че фрапиращи проблеми няма, единствено на дневен ред стоят инфраструктурните ремонтни дейности.
В края на срещата Драганов подари по една тениска с логото на проекта на всички негови участници, а той от своя страна получи почетен плакет на кметицата на град Лондон Дери.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Д. Дакова 29 Октомври, 18:41

    А "Комплекс Кредо" се грижи за тях. Нищо, че никой не се сети да спомене.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 19:28

    a dali se griji bezplatno :?:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 7 Ноември, 10:10

    №2, а ти получаваш ли нещо безплатно? И ако има такова място - моля дай координати и аз да отида там.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete