Неделя, 12 Май 2024, 06:01

Кметът: „Платили сме 100 пътни знаци, значи са поставени“

31 Октомври 2013, 12:30
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3511 3


Да бъдат премахнати контейнери за боклук на възлови кръстовища, където пречат на видимостта на водачите на МПС в предвид на наближаващия зимен период, предложи общинският съветник Цветан Цолов от РЗС днес по повод приемане на Информация за готовността на община Ботевград за работа при зимни условия.  В Докладната записка е посочено, че на територията на община Ботевград са  поставени нови 100 пътни знаци. На днешната сесия Цолов заяви, че след целенасочено наблюдение, не  е видял да са поставени посочената бройка пътни знаци. „Все още има на територията на Ботевград и в общината знаци, където липсват, най-вече в с.Трудовец. Смятам, че е наложително да се поставят, защото липсата им създава предпоставки на ПТП-та“, а понякога щетите не са само материални“ мотивира се съветникът. Той изрази готовността си да предостави информация за местата, където тези знаци липсват. Друг съветник, Цветан Миньовски, поиска от кмета Георги Георгиев справка, колко знаци са поставени по селата, с мотив, че Общината не е само Ботевград, а селата се пренебрегват“. Цветелин Цветков от БСП пък отправи забележка, че информацията за готовността на община Ботевград за работа при зимни условия е копирана едно към едно от миналогодишната. „ Не виждам написано конкретно, какво е направено по пътната мрежа, свързваща селата в общината, колко километри асфалт е положен, колко  храсти са почистени".

Кметът Георги Георгиев не прие  предложенията и изказванията на нито един от тримата общински съветници. По отношение на пътните знаци, той заяви, че след като е платено за 100 знаци, значи са поставени. "Ако водачите на МПС продължат да не обръщат внимание на това, че са поставени знаци на бул."България“ и „Цар Освободител“и, че там е забранено паркирането, това ще бъде една от основните причини снегопочистващите машини да не могат да почистаят снега. Относно контейнерите-те са поставени на специални места, така че да не пречат на движението, нито на паркирането, нито на снегопочистването“. Той обеща да бъде проверено, къде пречат контейнерите за боклук. По отношение на изказването на Миньовски, кметът опроверга твърдението му, че разграничава града от селата и заяви, че  не е видно, а е очевадно какво се е случило в селата през последните 10 години, за разлика от предходните 14“. Навсякъде по селата сме поставили знаци, ако кметовете не ги опазват-ще ги сменя!“ категоричен бе Георгиев.

На забележката на Цветков Георгиев посочи, че много неща са взаимствани от миналогодишната информация, но не са буквално преписани.“Дори да приемем, че е така, това означава, че информацията от миналата година е била много добра.Още повече от нея виждате, че сме работили абсолютно нормално и не сме ви подвели. Само на един участък е била създадена опасност и то не по вина на общината, а по вина на държавата, която не си е оправила бъкиите в участък“Витиня“, където се срина пътят“. Той посочи още, че към селата Краево, Рашково, Новачене и Литаково  са изкърпени 346 кв.м  дупки по пътя. „Чак такива подробности не очаквайте да ви напишем. Това е губене на време и на хартия. Дайте конкретен проблем, вашите приказки са общи, за да регистрирате изказване“.
Информация за готовността на община Ботевград за работа при зимни условия бе приета с гласовете на 27 общински съветници, двама се въздържаха.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 31 Октомври, 13:04

    Георгиев винаги е прав!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 31 Октомври, 21:59

    да бе-как пък и маналата година са поставени над 100 пътни знаци а и тази година са пак над 100-за да хване декиш такава информация поне малко от малко да променят цифрите-ама с радио не се спори е казал народа

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 07:44

    Контейнера на ъгъла на 17 ти ноември и Васил Делин ПРЕЧИ, нищо не се вижда и стават много катастрофи -посока Герена - Колежа. Боби тракториста най после дано изчисти че много народ се поттепа там !!!!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (234)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (132)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (67)
70% Complete