Събота, 27 Април 2024, 04:42

Кога ще има паркинг до зала Арена Ботевград?

28 Юли 2014, 08:57
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1819 4


Проблемът с паркоместата около зала Арена Ботевград вълнува феновете още от откриването й. Той става все по-актуален пред вид приближаващия спортен сезон. Известно е, че от южната страна на залата е предвиден терен за изграждане на паркинг, но той все още не е готов. Изглежда, че ботевградчани ще открият сезона без места за паркиране и всеки ще спира където намери за добре.
По този повод кметът на Ботевград Георги Георгиев каза пред наш репортер: „Моето желание е до началото на новия сезон този проблем да бъде решен, но в никакъв случай не мога да кажа, че това ще стане със сигурност”. Той обясни, че в момента Общината няма необходимите средства за изграждане на паркинг на въпросния терен, които според градоначалника са в размер на около 300 хил. лв. „Ние сме доказали, че дори и да няма паркинг, залата пращи с 5500 човека” –каза Георгиев, и добави „Едно, обаче, мога да кажа твърдо – че ще стане в този мандат!”.
Както balkanec.bg вече писа, Община Ботевград търси инвеститор, който да изгради тренировъчна зала, непосредствено до „Арена”-та, както и инвеститор, който да изгради хотел в близост до комплекса.

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Юли, 10:10

    То в този голям град задължително трябва да се отиде с кола до залата.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Юли, 11:05

    Нали кмета беше направил най великата зала в България а то се оказа ,че е вдигал само пушилка което го може добре. Но като като има овце който му вярват ще го прави и занапред.Няма паркинг,няма тренировачно игрище , няма хотел,няма ресторант то какво ли има.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Юли, 12:59

    Абе кмете, я се разберете с Рашо Стайков кой лъже. По техни данни и първоначално се афишираше,че залата е за 4000 седящи места, а ти неколкократно заявяваш 5500 . Някой лъже :lol: :lol: :lol: и ние знаем кой.Тогава ако е била за 4000, пък са сложени 5500, как е пусната с такова смущаващо и опасно разминаване.
    И още, паркоместата,включително и тези за инвалиди се определят по броя на седящите места, което ще рече, че разрешението за строеж е в нарушение на правилата и нормите по устройство на такъв вид сгради и съоръжения, още повече че сигурно една рота бюрократи са я приемали тая сграда или поне са имали стимула да я приемат. Е, тогава ние данъкоплатците пак ти задаваме въпроса- Защо с нашите данъци ще плащаме за нещо, което не съответства на нормите ?
    И утре, като дойде атестацията за лицензиране на залата, да видим какви лъжи пак ще извадиш от крадливия си дир..ник да обясняваш на хората в общината.
    Отговорите на тези въпроси ще чакаме от съвестните репортери или ние ще ги зададем най-късно другата година по това време,кмете.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 29 Юли, 20:21

    Поредната простотия на кмета - залата е с около 3200 седящи места, а строенето на паркинг, хотел и тренировъчна зала се извършва откакто е построена зала!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete