Петък, 29 Март 2024, 12:28

Комисия, назначена от кмета излезе с доклад за детските площадки

31 Юли 2014, 13:40
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1412 1


В продължение на 2 месеца, комисия назначена със заповед на кмета Георги Георгиев извърши проверка на място и по документи на всички детски плошадки за игра на територията на община Ботевград. По този повод днес Общински съвет одобри и прие доклада на комисията в изпълнение на решение 126 на ОбС от 24 април 2014г. Втората точка със заложените в нея 100 хил.лв. за ремонт на детските площадки бе оттеглена по искане на съветника Иван Гавалюгов. Той заяви, че средства е правилно да се отпускат от новия Бюджет 2015 през следващата година и едва след приключване огледа на работна група, която да изготви план-графика за дейностите, необходими за привеждане в изрядност на площадките. До 12 декември 2016г. Общината е длъжна да постигне съответствие с изискванията на Наредба 1 от 12 януари 2009г. за условията, реда и безопасността на площадките за игра на територията на община Ботевград. В периода от 12 май до 2 юли са проверени всички детски площадки,  като за всяка една са посочени конкретни факти в табличен вид с фотоснимка. При извършена проверка и в архива на Община Ботевград са установени налични технически проекти за 12 терена с детски площадки - 5 бр. в Ботевград, 2 бр. в с.Новачене, 2 бр. в с.Трудовец и 2 бр. в с.Врачеш. Комисията, извършила проверките има следния състав: арх.Даниела Арбова - Главен архитект на Община Ботевград, Цеца Иванова - секретар, зам. кметът инж. Цанко Цанов, Васил Велев - гл.експерт КС,ИК,РД и БКС, Николай Петков - гл.експерт ТСУ, инж. Инна Стоименова - гл.експерт КР, Маргарита Николова - директор на ЦДГ „Звънче”Ботевград, Петко Колев - директор на ОП”Балкан” и общинските съветници Йордан Йорданов, Цветан Цолов и Цеца Христова.
При проверката на място, комисията установи, че за всичките детски плошадки са налице сходни констатации. В доклада се посочва, че поради времето на изграждане на площадките - преди влизане в сила на Наредба 1, настилките не са положени в съответствие с нормативните изисквания за съоръжения с височина на свободно падане над 0,60 м., не са поставени необходимите елементи на обзавеждане - информационни табели,огради, врати и др. На площадките за игра са монтирани съоръжения за игра на открито, които по данни на длъжностни лица са монтирани при спазване инструкциите на съответния производител. Част от съоръженията за игра са в неизправно състояние, като има счупени и на места липсващи елементи, нарушени защитни покрития и др, констатира комисията. Тя е установила също, че тези съоръжения са монтирани преди влизане в сила на нормативните изисквания, поради което определени показатели не са съобразени.
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 31 Юли, 17:49

    ТОВА Е ПАК В СТИЛ "А ЛА НОВАЧЕНСКОТО ОЛИ"- ЦЕЛИ 5-ПЕТ ГОДИНИ ТИЯ ЧИНОВНИЦИ НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ПЛОЩАДКИТЕ НЕ ОТГОВАРЯТ НА ИЗИСКВАНИЯТА-ПЕРИОД ЗА КОЙТО ДЕЦАТА ГУБЯТ ИНТЕРЕС КЪМ ПЛОЩАДКИТЕ-ПОЗОР ЗА СКАПАНАТА БОТЕВГРАДСКА ОРГАНИЗАЦИЯ НАЧЕЛ С НО.О.О.О.ЛИ :evil:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete