Вторник, 30 Април 2024, 09:05

Корнелия Нинова: Изпълнихме близо 90% от обещанията

17 Януари 2014, 10:43
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1279 10


Близо 90% от предизборните обещания на БСП са спазени. Това заяви председателят на социалната комисия в парламента Корнелия Нинова. Тя се похвали преди всичко със социалната политика, водена от сегашното правителство. В студиото на БНТ Нинова подчерта, че управляващите залагат на намаляване на безработицата.

Депутатът цитира данни, според които за третото тримесечие на 2013 г. има разкрити 47 000 нови работни места. Тя допълни, че предстоят промени в Кодекса на труда, които да гарантират стажуването и чиракуването на младите безработни.

„Това означава, че се финансира заплащането на стаж за млади, които учат и работят едновременно. Целта, която си поставя БСП с тези промени, е да гарантира на младите, че ще работят по специалността си, посочи още Нинова. За февруари управляващите предвиждат приемането на промени в антимонополното законодателство.

Нинова разкри, че работата на парламента ще започне с гледането на второ четене на Закона за обществените поръчки.

„Той гарантира прозрачност, конкурентност, защита на малките фирми при обществени поръчки, облекчаване на бизнес средата. Например досега, ако една фирма е трябвало да представя по 50-60 документа, за да участва в обществена поръчка, сега органите по служебни поръчки ще събират тези документи служебно”, обясни тя.



Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Януари, 10:58

    Govori gluposti

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Януари, 14:02

    Умна жена си ,но хората не вярват вече на никой...."Във Великобритания никой от членовете на парламента не се ползва с имунитет.” – сподели Нирж Дева (Великобритания) - „Ако някой се опита да се постави над закона, това би направило за смях цялата държава! Ние сме слугите на народа, а не негови господари! Как така ще имаме имунитет срещу същите закони, които създаваме?! Това е абсурдно!”

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Януари, 14:11

    БОГ да прости нашия съгражданин Ангел Грънчаров (Елтимир)! Чак сега разбрах, че е напуснал този свят на 25 ноември 2013 година. Съболезнования на близките и приятелите му. Никъде в медиите не прочетох за това, въпреки, че той е работел като журналист? Много българи си отидоха и ежедневно си отиват така в мизерия, и безперспективност.
    http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=3783

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Януари, 14:12

    http://misbis.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/11/27/napusna-ni-edin-dostoen-chovek-eltimir.1211710
    "...19. seasonofthewitch - Няколко пъти започвам да пиша ко...
    28.11.2013 15:16
    Няколко пъти започвам да пиша коментар и не се получаваше.
    Елтимир беше човек,който живееше с огромен заряд.Не съжалявам,че не е сред нас,защото на всеки ще дойде земният край.Съжалявам,че си отиде по този нелеп начин през 2013г,сред европейски граждани,претенденти за интелект.Мисля колко му струваха осигуровките,заради които спешна помощ е отказала да отиде и заради липсата на които болниците са му отказали лечение-700лв?Мисля за това ние тук,които всички сме умни и "заможни" не можахме ли да съберем по някой лев и да му ги платим,за да е сред нас дори и с различни възгледи?
    Той беше мъж-боец и го уважавах за това..."

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 17 Януари, 17:06

    Корнелия

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 17 Януари, 17:12

    всичко от бсп-то ви е правил един, как можеш да говориш непрекъснато, че сте си изпълнили предизборните обещания, като нищо от това дето обещахте не е изпълнено, а само маркирано-не може да ми говорите с \мая пчеличката, че рочти 90% от обещанията ви ще се реализират в края на края на мандата ви, е ние искаме сега, а в края, ако го дочакате и доживеем-я камилата я камиларя, така че пак сте си същите демагози и не сте и няма да се промените изобщо, защото във вас е залегнала дълбоко разбойническата СЪЩНОСТ, жалкото е че и Гоцето няма да ви промени с АБВ-то, само ще ви постръска малко, но недостатъчно-ЗА ВАС ЕДИНСТВЕНО ТРЯБВА И ВИ ОПРАВЯ КАКТО ЗА ЦИГАНИТЕ ЯКА ТОЯГА И НИЩО ДРУГО!!!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Очевидец 17 Януари, 19:46

    Явно в останалите 10% е истински необходимото на държавата.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 17 Януари, 20:12

    Тая луда ли е, какво има подобрено в тая държава?

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 17 Януари, 21:25

    Хвалете ме уста, че ще ви насе....ра! :D

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: неоправения 17 Януари, 22:34

    Еййй, Корнелчето ми, ти ми обеща да ме оправяш през тия 4/четири/ години без да ти мигне чочото, а ме излъга още в самото начало, досущ като оня дето му викахме царя, който лъжеше като теб, да те изям :P

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete