Четвъртък, 18 Април 2024, 11:37

Корнелия Нинова: Ще продължа битката за българските производители

18 Септември 2014, 14:20
(0) (0)
Самоков - Новини
Прочетена: 1883 0


Първата ми задача като народен представител в 43-то НС ще бъдат промени в пет закона, обяви водачът на листата на „БСП лява България“ за София област Корнелия Нинова на среща в с. Поповяне, Самоковско. Тя подчерта, че ще внесе поправка в Закона за горите, за да се спре незаконната и безконтролна сеч, а виновните да бъдат съдени. „Ще работя и за поправка  в Закона за водите и в закона за околната среда,  по този начин ще се сложи ред в собствеността и ползването на  язовири. Не бива да се случват трагедии като тези в Аспарухово, Берковица и Мизия“, добави тя. Нинова ще продължи битката си по Закона за търговските вериги, защото българското производство се нуждае от защита. Според нея в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи трябва да се изчисти застъпването на терени и измамите с парцели, които засягат много малки собственици на земеделски земи.
На срещата в Поповяне присъстваха жители от Ярлово, Ковачевци, Малино, Белчин и Рельово. Заедно с кмета на община Самоков Владимир Георгиев и кандидатът за нардоен представител Радослав Стойчев уважиха и 100-годишнината на баба Елена от Попвяне. Възрастната жена сподели с Нинова рецептата си за дълголетие – люта храна, никакъв алкохол и работа на полето, до навършване на 80 години.  Водачът на софийската листа на БСП изигра и партия шах с бай Димитър, който обаче я победи.
Кандидатите за народни представители се срещнаха и с местни производители на картофи, с които обсъдиха помощта за необлагодетелстваните региони в следващия период. Корнелия Нинова увери, че мерките и средствата за тях се запазват.
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete