Петък, 19 Април 2024, 03:08

Купища боклуци се изхвърлят край Етрополе

18 Април 2014, 10:28
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 4584 30


„Красиви букови гори, бистри потоци и водопади - всичко това можете да видите в Етрополската планина. Разположена е между Ботевградския и Златишкия проход”. Това  е цитат от официалния туристически портал на община „Етрополе”. Публикуван е в раздел „Природа”. Авторите не са излъгали, но вероятно не са разбрали, че от около две години, насред красивите букови гори и бистри потоци, се е появила и една друга забележителност, която не е нито природна, нито красива, а е плод на нечия човешката немарливост - незаконно сметище.  Може да се види от главния път между Етрополе и съседното село Бойковец.

Румен Иванов и приятелите му, които имат вили в селото споделят иронично, че имат възможност да се наслаждават на гледката ежедневно.

Очевидно обаче, за старите си дрехи, обувки, дюшеци и тоалетни чинни, не всички са намерили място в кофите си за боклук, а са решили да ги изхвърлят сред природата. Не са намерили и място на рафтовете си за учебниците си по български език литература. Затова  всеки, който мине покрай сметището, може да прочете анализ от стихотворение на Вазов.

За двете години, от които съществува сметището обаче, никой не е видял кой и кога изхвърля боклуците. Не са видели кой замърсява, но за сметка на това освен на пътя, боклуците нахвърляни и около реката, могат да се видят по всяко време.

От община Етрополе се оказва, че знаят за съществуването на нерегламентираното сметище. Пишат ни, че правят проверки и поставят предупредителни табели, но недобросъвестните граждани изхвърляли боклуците през нощта и нямало как да ги заловят. Въпреки това след нашия сигнал, планират да изчистят сметището още в първият работен ден на следващата седмица.

Източник: http://novatv.bg

Коментари (30)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Април, 10:52

    крайно време беше да се обърне внимание на този проблем
    Чудно ми е обаче кой ще изчисти това сметище във вторник, нали така са казали от общината

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: анонимен 18 Април, 11:07

    Къде е кмета ,еколозите на общината

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 18 Април, 11:34

    Защо винаги трябва да се намеси медия и общината да реагира от кога е това, нима не са го видели, пътувайки по родните си места. Отговорът е ясен толкова са си повярвали, че по-далеко от носовете си невиждат.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Стефан М. Стефанов 18 Април, 12:07

    Къде е Общинският инспекторат, начело с тяхната Началничка?. Колко проверки направиха? Колко нарушители заловиха?. Колко актове съставиха на недобросъвестните жители на Община Етрополе? Те самите чак сега видяха от репортажа на "Нова", че има такова сметище. Горките! От джипа и кафетата в които по цял ден висят, нарушители не се виждат и хващат. Жалкото, че това не е единственото нерегламентирано сметище в околностите на града. Тръгнете за Правешкият връх, Новият гробищен парк или м."Прогон", Асфалтна база или в.з "Рибарника " и ще видите колко много са работили тези момченца и момиченца от т.н. Общински инспекторат, чието основно задължение е спазването на наредбите на Общински съвет - Етрополе.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен! 18 Април, 12:16

    Липсата на регламентирано сметище за строителни отпадъци на територията на Община Етрополе до там води! Кога най-после общинското величие - Д. Петкова ще определи подходящо място и терен за проектиране и изграждане на Общинско сметище за строителни отпадъци???????? Много е лесно да забраняваш нещо без да си създал подходящи условия за ликвидирането му.
    Предлагам: Дирекцията на г-жа Д. Петкова заедно с Общински инспекторат ДА изчистят показаното нерегламентирано сметище и всички останали в Общината за тяхна сметка и със собстветни сили и средства! Те са причината за този позор за красивото подбалканско Етрополе!!!!!!~

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 18 Април, 13:05

    Неразбрахте ли че Етрополе НЯМА кмет, а те му УВЕЛИЧИХА ЗАПЛАТАТА.Интересно къде приближенните фирми на кмета и общината изхвърлят строителните отпадъци ???? Най-големите замърсители в Общината са двете фирми.Те едновременно взимат двойно пари, за замърсяват и после ушкем да почистават. ЗАСРАМЕТЕ СЕ ,ако можете да се срамувате , и запомнете че идва Видов Ден и ще Ви се търси сметка за всеки един лев!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: горския 18 Април, 13:14

    Проследете колите които извършват пролетно и есенно почистване, къде Те изхвърлят боклукът?Нито един автомобил не отива на регламентирано сметище, а всички го изхвърлят в околностите на града.Питам се аз, къде са Кмета и Инспекторатът?

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: анонимен 18 Април, 13:29

    Къде е кмета да отговори.Или той е по София.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: аз 18 Април, 13:32

    Я бозай и си лягай бе, копел майчин!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 18 Април, 13:59

    #9 Ти вече копеле, си пребозал доста.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete