Неделя, 12 Май 2024, 18:36

Литературен клуб "Димчо Дебелянов" Елин Пелин отбеляза своя 20 годишен юбилей

20 Октомври 2013, 20:39
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3750 6


Днес, на 20.10.2013г. Литературен клуб "Димчо Дебелянов" Елин Пелин отбеляза своя 20 годишен юбилей. Гости на честването бяха зам. кмета на община Елин Пелин г-жа Ангелина Димитрова и кмета на с. Гара Елин Пелин г-жа Вяра Вучкова. С кратко представяне на 20 годишната история на клуба от далечната 1993, откри срещата неговият председател г-н К. Назъров. Тогава група ентусиасти се събират в читалището и основават клуб с председател Никола Найденов по идея на писателя и журналист Гено Горов. В летописа на клуба своите имена са оставили проф. Симеон Янев и Светозар Игов, роден на гара Елин Пелин."Но възрастта не се измерва с години, а с творчество"- отбеляза К. Назъров, позовавйки се на 4-те издадени алманаха с общо заглавие "Светлини". По-късно тясно литературният клуб се превръща в литературно общество, не само за пишещи, но и за техните почитатели. Активни са и вече традиционни връзките с гостуващите на срещата клубове: "Алфа"от Враца, "Стамен Панчев" от Ботевград, "Полет"- Своге, "Димчо Дебелянов"- Самоков, "Ковачница"- с.Игнатица и "Искри" - с. Искрец. 

Срещата продължи с литературно четене, в което прозвучаха творбите на Царинка Божилова, Ваня Петрова и Таня Банкова. Десислава Иванова - секретар на ЛК "Стамен Панчев" Ботевград покани присъстващите на 50 годишния юбилей на ботевградския клуб, който ще бъде отбелязан на 1.11.2013г. в Исторически музей Ботевград от 16, 00 часа.

Срещата в Елин Пелин бе един спонтанен литературен празник изпълнен с  много слънце, нови творби и чудесни впечатления от едно добро приятелство.

Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Anonimen 21 Октомври, 22:21

    БРАВО !!! БРАВО!!! ''СЕМЕЙСТВО БОЖЕНСКИ'' се появиха най после заедно. ИВАНЕ, ИВАНЕЕЕ... тежко ти с тая ПРАВЧАНСКА МИВКА.Лепне ли се за теб няма отърване.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: anonimen 22 Октомври, 21:01

    Tоя Иван бил хубавец за разлика от Мирчо тая нашата Мишева взе да ги подбира вече БРАВО и за нея.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: анонимен 25 Октомври, 08:17

    Те са си лика-прилика като ''тополата и дръвника, само дето Иван е увисил гащите.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: аnonimen 25 Октомври, 08:44

    Taя дебелата и тая с червеното сако са опасни СВИРКАДЖИЙКИ -- много са добри!!!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: анонимен 28 Октомври, 10:24


    със записване ли става при тях --- дайте адрез !!!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: eдин анонимен приател 29 Октомври, 22:49

    А бе ИВАНЕ , Случайно попаднах на тези "КОМЕНТАРИ" на www.balkanec. Ти си разумен разумен и уважаван колега , чудя ти се къде се заби при тая ПРАВЧАНСКА М.... ТЯ ще те провали като човек и личност.Тя до колкото знам е една пропаднала жена - пианица ,която не признава семейство и близки и май вече е превъртяла .То вече и възраста и е такава --критична .Чудя се на тези в нашта община - отговорни хора които още я показват по тържествата,нека да се замислиат.Така че и ти се замисли !!! ЕЛИЗАБЕТА е прекрасна "ЖЕНА" с европейско бъдеще (БЕТА НУР) ,а ти си се забил при тая м.... обходила десетки мъже .В Правец те си я знаят каква е тъпа и посредствена компанионка готова да бъде с всеки който й хареса , опасна и на болести .ИВАНЕ ВНИМАВАЙ !!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (234)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (132)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (68)
70% Complete