Четвъртък, 2 Май 2024, 00:42

"Марконис не измени на традицията преди Коледа и отбеляза десети юбилеен Маскен бал

18 Декември 2014, 22:44
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3860 10


Десети юбилеен Маскен бал на езиков център „Марконис”събра ученици, преподаватели и родители тази вечер в хотел „Ботевград”. Това е мястото, където от 2005 година е поставено началото на едно от най-грандиозните събития на Ботевград, даряващо с много настроение и трепетни изживявания малки и големи. Маските скриват лицата, но не и радостта от интересната визия на десетките костюми , с които бяха облечени всички присъстващи като приказни и филмови герои. По традиция още от 19.00ч пристигнаха най-нетърпеливите, а в 19.30ч управителят Николай Николов, заедно със своята съпруга Поля и малкия си син Марио  слезнаха от бляскава лимузина. Тази година Управителят изненада с визията си на Цар Никалъс, подчертавайки съвсем подобаващо израстване от образа на принц Никалъс, какъвто е всъщност на първия маскен бал преди 10 години. През всичките години той се появява пред своите възпитаници като мускетар, арабски принц, капитан на кораб, английски балгородник и т.н. И независимо от многообразието на многонационалните образи, в които се превъплащава, всеки път балът започва с българско хоро, което повежда със знамето на „Марконис”, а тази година хорото бе  Искърско.
 
За пореден път Духовият оркестър на Ботевград, Младежкия духов оркестър и мажоретките допринесоха за голямата тържественост на събитието. Балът не мина и без традиционното присъствие на председателя на Общински съвет Йорданка Лалчева и съветникът адв. Христо Якимов, който е родител на възпитаничка в езиков център „Марконис”. За първи път водеща на събитието бе Полина Дишкова, която е бивша възпитаничка на училището и която е традиционна водеща на мероприятията му.
Точно в 20.30 ч управителят Николай Николов приветства с „Добре дошли” всички присъстващи. Той бе посрещнат с шпалир от красивите мажоретки и бурни ръкопляскания. От сцената той заяви „Десет години заедно успяхме да направим това събитие истинско, чакано и желано. Десет години толкова много усмивки съм видял в тази зала, че мога да кажа, че съм един истински щастлив човек. Тук присъстват хора, които бяха и на първия маскен бал”. Николов благодари на всички за това, че заедно споделят тази приказна вечер, изпълнена с много танци и изненади. В програмата се появи и Дядо Коледа, който с двете си Снежанки раздаде подаръци чрез томбола.
 
Маскените балове, които по изключителен начин обединиха ученици, родители и преподаватели в празнична магия всяка година преди Колдеа, възпроизведоха езиков център „Марконис” в първото българско училище, получило номинация на Британския съвет в Обединеното Кралство за наградите EL Tons 2012 - „ОСКАРИ” за иновации в обучението по английски език. За да бъде номинирано в категория  „Местни иновации”, училището се пребори с огромния конкуренти от цял свят , като заслужено спечели високите оценки на международните съдии с проекта „Маскените балове на Марконис - магията на комуникацията”, който се реализира всяка година. Така „Марконис” се нареди до най-големите имена в света в областта на обучението по английски език -  Cambridje University Press, Oxford University Press, Pearson, Macmillan.


Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (0) (1)
    1. добавен от: Анонимен 18 Декември, 23:45

    Леле родители за какво си давате парите.

  • Отговори (0) (1)
    2. добавен от: Аз 19 Декември, 08:46

    Ами то затова най-скъпо в Ботевград е учиш езици там, за да има за такива мероприятия (циркове).

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 19 Декември, 16:09

    Супер беше!
    Поздравления на организаторите!
    Най-доброто училище!!!!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 19 Декември, 23:49

    Не парите са важни, а това да научите нещо.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 20 Декември, 09:46

    Трябва да има има и нещо по различно в Ботевград.Учениците се увеличават.Отвориха още една зала в хотела за да се съберат.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 21 Декември, 23:22

    За десет години маскените балове на Марконис са дали толкова много радост и щастие на стотици деца. В това число и на моето - четири поредни години! И нито един злобен коментар, написан от анонимен завистник в този или другия местен сайт, не е в състояние да промени този факт! Напротив - всички знаят, че камъни се хвърлят само по плодоносни дървета.
    Успех на училище Марконис във всичко, което прави за развитието на децата ни!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 22 Декември, 11:54

    az se biah maskiral na pian!!! :uups:

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 22 Декември, 15:53

    Mnogo qko show!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 26 Декември, 14:29

    http://reduta.bg/v2/article/старо-куче-нови-работи-не-учи

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete