Четвъртък, 2 Май 2024, 06:20

Мартин Маринов победител в състезанието Spelling Bee в ОУ "Никола Й. Вапцаров" Ботевград

12 Март 2014, 14:50
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1566 3


Днес на обяд от 11:30 ч започна състезанието по правопис на английски език Spelling Bee в ОУ”Никола Й. Вапцаров”, където след 30 минутна борба, за втора година победител стана Мартин Маринов. Участваха 22 ученика от 2-7 клас , но след оспорвана надпревара Мартин завоюва първото място.
 
По време на състезанието г-жа Стоянова извиква всеки състезател по изтегления номер. Участниците разполагаха с време 2 минути и 30 секунди да спелуват всяка дума. В началото думите бяха с три букви, но по-нататък те се увеличаваха и стигнаха до пет. Голяма част от грешките, които допускаха децата бяха свързани с пропуска да не искат превод на думата или не разбираха правилното й значение.
 
Началото на състезанието започна с успешно представяне на по-голямата част от тях. Тези, които допускаха грешки отпаднаха според регламента. В края на надпреварата останаха тримата ученика Валентин,Мартин и Стефан.
 
В края останаха двама от тях – Мартин и Валентин от 6 „а” клас. Борбата стана все по-оспорвана, но след като Валентин сгреши на втората дума от последния етап на състезанието, той отпадна. Така той завоюва първата позиция без допусната грешка при спелуването на думите. Третият класирал се - Стефан Христов от 5-ти "а" клас също се представи подобаващо.
 
Всички участници получиха награди, които бяха фризби (уред за игра с форма на диск), тетрадка речник и грамота за участие. На Мартин и Валентин бяха връчени медали под формата на значка - съответно за първо и второ място. Също така те ще имат възможността да се представят на регионалното състезание в София на 12.04.2014 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.
 
Водещ на спелуването бе Жанет Стоянова – председател на комисията и преподавател по английски език, както и Анелия Йорданова – също учител по английски език в учебното заведение.

Автори на статията: Михаела Михайлова - ученичка от 11 "б" клас на ГПЧЕ "Ал.Константинов" и Гергана Живкова - ученичка от 10 клас на ПГ по КТС - стажант репортери в "Balkanec.bg" по линия на "Джуниър Ачийвмънт" - програма "Мениджър за един ден"

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Петя Петрова 12 Март, 14:59

    Честито, момчета! За мен е чест, че обучавам толкова талантливи деца. Поздравления и на Вашата преподавателка от ОУ "Никола Вапцаров" г-жа Жанет Стоянова.
    Петя Петрова, преподавател в ЕЦ "Марконис"

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 12 Март, 19:26

    Great job!!!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 13 Март, 20:48

    Прекрасни деца, с обещаващо бъдеще. УСПЕХ!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete