Петък, 29 Март 2024, 06:50

Младежки духов оркестър - Ботевград кани бивши музиканти да се включат в Юбилейния концерт

21 Октомври 2014, 16:09
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2955 4


Младежки духов оркестър – гр. Ботевград, с диригент Константин Гайдарски, кани всички бивши музиканти да се включат в юбилейния концерт, с който ще бъде отбелязана 50-годишнината от създаването на оркестъра. Концертът ще се проведе на 8 ноември от 18:00ч. в зала „Арена Ботевград” и в него , освен Младежкия духов оркестър, участие ще вземат над 180  мажоретки от всички възрасти, с ръководител Иванка Христова. Спектакълът ще продължи час и половина, през които музикантите ще изсвирят както добре познати мелодии, така и съвсем нови парчета.
Идеята да направим концерта именно в тази зала е малко луда” – разказа диригентът Константин Гайдарски за balkanec.bg. Основните проблеми са технически – залата е спортна, а не концертна. Ето защо архитектурата й е такава, че се получава ехо, което влияе върху звука. „Ние оценяваме всичко, което е направила Общината, и не искаме да го рушим.” – допълни той. Затова се търси вариант да се построи сцена в залата, без да се нарушава положената там баскетболна настилка.
Община Ботевград ще предостави залата за концерта безвъзмездно, а входът ще бъде свободен.

Константин Гайдарски отправя покана към всички бивши музиканти, свирили в оркестъра, да се включат в концерта, като репетициите ще се провеждат всеки ден от 19:00ч. в читалище „Христо Ботев”.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 22:13

    Прекрасно събитие!
    Единствено прави лошо впечатление факта, че никъде не се споменава кой е основател на този оркестър. Нека не забравяме, че това е Господин Димитър Войнов. Благодарение на неимоверно интензивната дейност, която той разви преди 50 години, се създаде и този незабравим оркестър, който все още продължава прекрасната традиция, макар и не със същото име. Оркестърът е основан като училищен оркестър към училище ,,Н.Й. Вапцаров", след което, в по-близките години, той прераства в младежки духов оркестър на Ботевград.
    Пожелавам успех на концерта и да се помни историята, за да се разказва напоколенията.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 22 Октомври, 19:49

    koceto e nai - gotiniq !!!!!!!!!!!!!!!!!
    GOLQMA SIMPATQGA

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 22 Октомври, 21:25

    Не му гледайте наивната физиономия. Не е толкова безобиден.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 20:56

    Така е, ако човек се опитва да прави нещо, е виновен и опасен. А ако бездейства си е супер. Историята ако беше забравена щеше да се празнуват 10 а не 50 а ако върнем още по - назад историята, ученически духов оркестър в Ботевград е имало и преди втората световна.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete