Събота, 20 Април 2024, 07:56

Мнозинството не прие призива на опозицията за оставка на кмета Георги Георгиев

30 Октомври 2014, 09:39
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1606 4


Да не се обсъжда декларацията, с която група общински съветници призовават кмета Георги Георгиев да подаде оставка, поради вмешателство в работата на председателя на Общински съвет Йорданка Лалчева, предложи Маргарита Кирова днес в началото на общинската сесия. След като Лалачева подложи на гласуване обръщението на Иван Гавалюгов, Филип Филипов, д-р Марияна Горгачева, д-р Веселка Златева, Яница Иванова и Цветан Цолов, с което призовават кмета да си подаде оставка, 17 съветници не подкрепиха точката от Дневния ред.

Вместо това общинският съветник Маргарита Кирова даде предложение на следващо редовно заседание да бъдат внесени отчети за работата на общинската администрация и общинския кмет за изминалите три години от мандата.

Една от вносителите  на друга Докладна записка - д-р Марияна Горгачева от групата на БСП взе думата относно промяна в Правилника за организацията и дейността на Общински съвет и възрази на предложението на Кирова за обединение с предложението на Лалчева, касаещо също промени в Правилника. Мотивът й бе, че в такъв случай би трябвало Маргарита Кирова да е изготвила съдоклад, обединяващ двете Докладни записки. Общинският съветник от ГЕРБ отрече да е изготвила такъв.

В подкрепа на д-р Горгачева думата взе и общинският съветник Иван Гавалюгов, който се позова на чл.65, ал.2 , съгласно който , когато има две докладни записки с еднакво съдържание е наложително изготвянето от председателя на ОбС на съдоклад.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 10:21

    Лалачева

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 10:59

    Гавалиглюв..........

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 11:07

    Значи, не се съобразяват с мненията на мнозинството, гласувало в анкетите на местните електронни сайтове?! Вие, журналистите, какво ще предприемете, имайки предвид мненията в анкетите, които направихте?! :roll:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 21:30

    хора, давате ли си сметка за какво става дума-полиция, гонене от залата на неудобни съветници.Тези промени, които се налагат в правилника, остават в него поне до края на този мандат. Не дай ,боже, да останат и при следващия общински съвет. Ясно е, че това са прояви на страхливи хора-честните и почтени хора не се страхуват от истината.Случващото се в местния парламент показа още веднъж, че там са се събрали послушници без собствено мнение. И в ръцете на част от тях сме оставили нашите деца-да ги възпитат в гражданска доблест, честност, почтеност, да станат хора със собствено мнение, което да отстояват. Такива "будители" могат да възпитат само плазмодии.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete