Четвъртък, 25 Април 2024, 05:08

Монитор: Килърът на Семков изплува от фирмите му

22 Август 2014, 08:26
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 12385 13


Разследващите ровят във фирмите на убития във вторник през нощта ботевградски бизнесмен, тъй като смятат, че причината за екзекуцията му се крие именно там, пише "Монитор". Семко Семков е управлявал над 15 компании, имал е участие в три сдружения, бил е в управата на футболен клуб „Балкан Ботевград”, държал на концесия и ловното стопанство и гората в Литаково.„Бизнес отношенията му са били много сложни. Работел е с много пари. Не се знае каква част от тях са били негови. Участвал е и в десетки обществени поръчки. Добивал е и дървесина, занимавал се е със строителство, давал е и много пари назаем. Някъде в тези сложни бизнес взаимоотношения може би се крие причината за покушението му”, разкриха разследващи пред „Монитор”. Те смятат, че поръчителят може би е бил ощетен от Семков. Заради тези подозрения бизнес партньорите на Семков са били привикани за разпит. До вчера обаче нямаше заподозрян сред тях.

Математикът проф. Михаил Константинов вчера също обясни за част от бизнес начинанията на жертвата. Той каза пред Нова телевизия, че в района на ботевградското село Литаково, където фирма на убития и друга на зет му извършвали сеч, били направени две прокурорски проверки. В момента е пуснат и сигнал за трета. Те касаели поголовното изсичане на гората.

„Първо се секат едрите дървета, които се изнасят в чужбина. Разрешават ви 100 кубика, свалят се 1000 кубика. Става въпрос за стотици хиляди левове, с които се купува политическо влияние по места, купуват се циганските гласове”, каза Константинов. Именно с бизнеса с дърводобив се смята, че Семков може да си е навлякъл врагове, тъй като е изкарвал баснословни суми от него.

Разследващите са категорични, че убийството е било подготвено професионално, което означава, че някой с възможности е поръчал Семков. Бизнесменът е бил следен за дълъг период от време, като килърът е изучавал навиците му. Той е знаел по кое време се прибира, кога е сам и кога е със семейството си. Именно вечерта на вторник той е избрал да действа, тъй като съпругата на бизнесмена Валя и двете му деца били на морето, където семейството строяло хотел.

Килърът е подбрал внимателно мястото, откъдето да изскочи, тъй като то не е било в обхвата на камерите на дома на Семков. Според аутопсията на открития едва на другата сутрин труп убиецът е пуснал четири или пет куршума в тялото на бизнесмена.

Източник: в. Монитор

Ключови думи: Семко Семков

Подобни новини

Коментари (13)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Големи журналисти, няма що 22 Август, 09:16

    От Монитор са скалъпили история и са я зашили с бели конци - професионално подготвено било убийството - човекът е умрял от кръвозагуба (според всички медии), а не от смъртоносна рана, въпреки многобройните изстрели. Пък и спазвайте някакви ако не морални, то поне книжовни норми. "Убиец" да не би да е професия, че изпълнението да е професионално??? Това, че някой илитерат го е нарекъл "професионално", не означава, че трябва да повтаряте такава глупост, освен ако не цитирате дословно думите му. Драскачи.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 22 Август, 11:28

    а крадец на дърва и контрабандист откога се нарича БИЗНЕСМЕН или само в мафиотска България

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 22 Август, 12:14

    Те сега каквото и да му лепнат на човека вие ще го повтаряте като малоумни! Един казал, че е контрабандист и айде сега да повтаряте като папагали!!! Никой не заслужава да отнемат живота му!!!!! Лека му пръст!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 22 Август, 13:12

    и на децата е ясно, че по престъпен начин се изкарват толкова пари!!!!
    коментарите са излишни, колкото и да се напъвате със селския си изказ и лексика!!!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: номер 3 прим 22 Август, 19:00

    Няма нищо лепнато, има документи, в които Семко фигурира. И кмета и Фаса и другите около него го знаят. Само вие споменавате , че му е лепнато. Следете новините.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 22 Август, 22:53

    евала много тапаци човека го няма тия го сьдят що него.сьдиха преди да почине лека му прьс

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Лудия 23 Август, 05:15

    В Ботевград всички са честни "бизнесмени"! А лакейте им за по едно канче боб дупета им лижат и за тях са герой!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 23 Август, 06:50

    Изберете честния бизнесмен и партиен секретар на тухларната,който нищо не знае за убийсвото отново за кмет.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: гост 23 Август, 09:30

    много прости хора има в този град

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 23 Август, 18:29

    да така е

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete