Четвъртък, 25 Април 2024, 05:13

Музикално-поетичен спектакъл "Да бъдеш баща" представиха възпитаниците на ОУ "В. Левски" Литаково

21 Ноември 2014, 16:32
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1742 1


Музикално-поетичен спектакъл „Да бъдеш баща” по повод Деня на християнското семейство представиха учениците и преподаватели от ОУ ”Васил Лески” с. Литаково днес в Народно читалище „Светлина 1900”. Спектакълът бе посветен на поредицата мероприятия, свързани с работата на училището по проект „Училище без насилие и стереотипи, определени от пола” и мини-проект „Да бъдеш баща”. Та са част от национална кампания с партньори 90 организации и 28 учебни заведения, сред които е и училището в Литаково.
 
Проектът се осъществява с помощта на фондация „Джендър образование, изследвания и технологии” с ръководител Живка Маринова, която присъства на спектакъла със своя екип, както и Деян Петров, който е представител на Асоциация „Родители”.
Сред останалите гости на празника бяха кметът на селото Даниел Дилов, Цеца Иванова-Секретар на Община Ботевград, Николета Йошовска-Гл.експерт „Образование”, Веселка Божкова - Гл. експерт ”Култура и вероизповедания”.
 
Седмицата от 17 до 23 ноември е обявена за седмица на бащата в ОУ”В.Левски” Литаково, чиято цел е да привлече общественото внимание към ползите от активното участие на бащите към живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и пълноценно развитие на децата, заяви директорката Тодорка Петрова, която прочете поздравително слово. Петрова обяви значимостта на днешния ден Въведение Богородично. „Този празник напомня на родителите и учителите, че трябва да възпитават децата в благочестие, вяра, послушание към родителите си и чистота на нравите”, подчерта директорът и добави,че семейството е най-доброто училище, което дава първите познания и възпитание на децата в християнски добродетели.
 
В последвалата празнична програма присъстващите родители станаха свидетели на един богат спектакъл, изпълнен с песни, танци и стихотворения за бащата и семейната среда. Той не случайно започна с песента на Мая Нешкова „Храм”, за да подчертае ролята на семейството. На сцената се изявиха ученици от първи до осми клас. Особено поучителен бе скечът на Светослав и Веселин. В него синът иска от своя баща 20 лева, които добавя към своите спестявания от 10 лв – с тях иска да купи един час внимание от своя баща, който получава 30 лв заплата на час.  Последваха и други скечове – „Баща и син” на Славчо и Пламен, „Ученият син” в изпълнение на  Петко и Алкес, „Вълшебен син”. На финал прозвуча вечната българска песен „Ако си дал” и песента „Детска планета”.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete