Четвъртък, 25 Април 2024, 12:13

Над 1 милион лева задължения на ВиК

27 Ноември 2014, 16:41
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2357 27


Над  1 млн.лв. са задълженията на „ВиК Бебреш”ЕООД към настоящия момент, стана ясно днес на заседание на Общински съвет-Ботевград. По думите на управителя Радослав Наков към задълженията на водното дружество спадат 300 хил.лв по трудова злополука, 500 хил.лв. задължения към доставчици и „Басейнова дирекция” и 280 хил.лв. данъчни задължения и ДДС.
 
Поради големия размер на задълженията, всички сметки на  общинското дружество са запорирани и течат множество съдебни дела. По предложение на управителя Наков днес Общински съвет взе решение да бъдат извадени дълготрайни материални активи за сметка на собствения капитал и Община Ботевград да придобие собствеността върху тях. Това са земя, сгради и транспортни средства Сузуки гранд витара, Багер товарач, товарни автомобили ГАЗ, ВАЗ и Мерцедес. Поземленият имот, който се изважда от активите на ВиК е с предназначение за производство на строителни материали, конструкции и изделия с балансова стойност 68 135.60 лв. Останалите сгради са: складова база с бетонов възел с балансова стойност 5 709 лв.; склад за цимент – 7 200.58 лв; складова база за негасена вар – 4 535.79 лв.; складова база-свинарник – 1 603.94лв.

В хода на разискванията управителят Радослав Наков заяви, че намеренията са да бъдат разсрочени задълженията към „БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ” и Данъчна служба за 3 години и за този срок задълженията постепенно да се погасят. Съветникът Иван Гавалюгов попита, кой носи отговорност за лошото финансово състояние на общинската фирма, а Наков отговори,че това е собственикът Общински съвет -Ботевград, но няма право да коментира работата на предишното ръководство на ВиК. След него думата взе кмета Георги Георгиев, който отново заяви, че отговорен за състоянието на общинското дружество е   Общински съвет, който е приемал отчетите му. Д-р Горгачева отправи въпрос към Радослав Наков по отношение на това дали се е възползвал от 200 хил.лв. финансова инжекция, която гласуваха съветниците по предложение на кмета. Водният шеф отговори, че не тъй като няма средства те да се върнат след това на Община Ботевград.            


Източник: balkanec.bg

Коментари (27)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 17:11

    Така г-н Нов Управител-недей сега да казваш колко са задълженията на сружеството и не искаш да коментираш предишното ръководство-Защо когато прие тази ръководна дръжност-пост-не поиска цялостна ревизия за състоянието на дружеството-а чак сега се сети да го изваждаш на показ?Потърсете отговорността на Гачо Гачев и Георги Георгиев-защото когато Гачо е крал и делил с Георги Георгиев-всички в общинският съвет са спали или поне са се правили -че спят-Ето безчинствата на кмета до къде стигат-Първият фал-отговаря общинският съвет-за другите му кражби пак ще отгоаря общинският съвет-защото вдига послушно ръчичка-хак да ви е.Но хората няма да плащат тези задължение-защото Гачо има имоти и безброй много облаги от там -Георгиев също-да се изземат имещуствата им придобити по това време когато дружеството е задължняло и всичко това ще бъде покрито-а не сега нито кмета лук ял нито лук мерисал-но само че заедно с Гачо яко почти яко е крал-а който мирно е гласувал-сега е времето да му е хал!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 17:17

    До колкото си спомням Гачо бе направен почетен гражданин на Ботевград за приноса му към дружеството-хахаха-излезе ли приноса му-но е било за износа от дружеството за сметката на Георгиев-още още неща ще излизат на показ-но пак ще е виновен общинският съвет-които общински съветници в него гласуват като овце-и нямат достойнство и забравят от кой са избрани и на кого трябва да са в полза-идва идва видов ден!!!Така сега и Маргарита Кирова ще бъде наградена-а може после и читалището да е на загуба-Кой знай това?????????????????

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 17:26

    Не си прав #1,г-н Наков още на 3-тия месец от встъпването си в длъжност извади информация за финансовото състояние на ВиК.Не си ли спомняте как го бяха погнали от опозицията........

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 17:44

    спали са неговите съветници и още спят-те си знаят защо.А наглостта няма граници-разбира се, че на кмета са му виновни тези от опозицията-те били приемали верния сбор от неверни данни, само че под този неверен сбор стои подписа и на кмета като съгласувал и одобрил.Даже с похвала.Имаше и сълзи при раздялата с Гачо.Не е лошо обществеността да попита официалния управител на ВиК и този в сянка-какво ,аджеба, целите с всичките си действия от началото на годината по отношение на дружеството?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 18:15

    Дали в тези 1 милион са и надвзетата НЕЗАКОННО такса за пречистване на отпадни води? И за това ли е виновен Общинския съвет? Те ли скриха протоколите и решенията на ДКЕВР ?

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 19:00

    Ei bokluci vie obstinskite savetnici ot gerb ste vinovni a sega kmeta vi go nacuka kato vi prehvarli vinata da vi eba v izmislenite savetnici a sega lasna gaco gacev bandita toia ste ostane v istoriata na grada kato unikalen bandit kmete zasto go prekrivase tolkova godini ne te li e sram palen pozor

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 19:02

    Ei radi ripna da stavas sef da da krades ama ostana iznenadan gaco e okral vsicko i vi eba maikata i na kmeta i na vas tapi savetnici horata se nadigat i s kamani ste vi biat

  • 8.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 22:36

    zakakvo e taq voda koqto q piem,kogato ot 4e6mite vrvi kal.tuk nqma mqsto za pla6tane ipogasqvane na smetkite na veika.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 22:38

    radi ti si stabilen no popadna v lo6a oprava.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete