Понеделник, 20 Май 2024, 00:49

Наредба №1 за опазване на общинския ред ще претърпи промяна

14 Декември 2013, 10:53
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1532 8


Във връзка със зачестилите нарушения от страна на граждани,  свързани с движение на каруци, теглени с животинска тяга и водещи до ПТП-та ще бъдат направени промени в Наредбата за поддържане и опазване на общинския ред, общественото имущество и околната среда в община Ботевград.
В Наредба №1 ще се създаде нова точка, която ще забранява движението на превозни средства с животинска тяга на територията на Ботевград и общината по улици и пътища във времето от 17.00 до 08.00ч през зимния период от 15 ноември до 30 март и през летния период от 20.30ч .до 6.30ч.
 
Решението за промяната в Наредба 1 бе взето от кмета Георги Георгиев, след като на 24 ноември претърпя катастрофа именно заради излязла на пътя каруца.

Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Декември, 11:25

    Въобще трябва да се забрани движението на мангустите с каруци.Като се вземе в предвид че каруцата е основно средство за извършване на кражби то забраната за движение ще бъде напълно оправдана!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Декември, 13:51

    Хайде сега забрана за каруците, пък по нататък и забрана за движение на парангелите в града в същите часове, иначе бой

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 14 Декември, 15:40

    Къде са полицаите в Общината ? Роми във видимо нетрозво състояние, и вероятно без книжки си карат без никой да ги закача. Българи без колани, без вклучени фарове, без мигачи завиват, не спират на стоповете. Може би не знаят, не са научили, това което им е казано на курсовете за шофиране или изобщо не са ходили на такива. За това който управлява МПС е задължен 24 часа в денонощието да е с включени светлини повреме на движението. При завиване да дава съответните мигачи. Постоянно да е с колан. Последните не са украса на колата, а са задължителни. При знак Стоп, се спира, не се преминава, не се намалява, а се спира, оглежда се и ако няма преминаващи коли, докава се потегля. :x Общината се напълни с пишман Шофьори, всичко живо се качило на някакви таратайки и перка напред назад без дори да знае законите за движение по пътищата и послед защо имало толкова катастрофи. Ами как да няма, то 1/3 си карат без книжки, 1/3 с купени книжки и останалите хора се опитват да спазват законите в джунглата с маймуните :x :x

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 14 Декември, 22:45

    Отговор на предния - полицаите в повечето случаи са на кафе, където ги черпят /в повечето случай/ именно хора от тези, които шофират без книжки.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 15 Декември, 10:23

    Към Наредба №1 .Да се слагат памперси на конете ,че осират всички улици където минат. :x

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 15 Декември, 10:36

    освен за конете да се забрани и минаването на крави те те също ръсат изпражнения по улиците

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 15 Декември, 17:14

    Един с джип излиза от паркинга на Кауфланд и гледа на ляво как 4-5 човека си товарят покупките. Мина през паркинга и изобщо не погледна на дясно. Аз спрях и го изчаках, макар че трябваше обратното да стане - той да ме изчака. Стигна до "Цар Освободител" и все гледаше товарещите. Зави и не даде никакъв мигач към Трудовец ли ще ходи или към Ботевград. Чаках го и там и то на доста разстояние зад него, че като нищо можеше и назад да тръгне. На земята ли беше или витаеше в облаците този човек - не знам. Той изобщо не забележи, че освен него има и други участници в движението.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: анонимен 16 Декември, 09:59

    Евала N3-казваш самата истина, ама надали нещо ще се промени. Още по-зле ще става обаче.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (254)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete