Петък, 19 Април 2024, 19:55

Най-младите лица на "БСП лява България" се запознаха с проблемите на ботевградчани

21 Септември 2014, 13:13
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2364 6


В слънчевия следобед на 20 Септември, МО на БСП Ботевград, заедно с младежите от листата за Народни представители от 26-МИР -  Стоянка Балова и Борислав Георгиев, раздаваха   агитационни материали на гражданите на Ботевград и обсъдиха с тях актуални и наболели теми. Най- доволни както винаги бяха децата, които получиха балони в цветовете на трикольора. Това са най-младите лица в листата на "БСП лява България", но са доказали качествата си в политическия живот по своите родни места, тъй като са общински съветници в своите Общини и ежедневно се сблъскват с житейските проблеми на своите съграждани. Макар и част от политическа партия те споделят желанията на всички млади хора  – за промяна, за по-достоен  живот и повече млади хора в управлението на страната. Мечтаят за промяна на статуквото и именно затова са решили да презентират себе си в Областта, защото са сигурни, че чрез преференциалното гласуване в листата няма  първи и последен, а всички са с равни шансове за победа.
Специално за balkanec.bg те дадоха и кратко интервю, в което споделят защо са избрали да се занимават с политика и защо точно БСП е партията която са избрали.

Стоянка Балова е на крехките 25 години, но успешно се справя с работата си като общински съветник на Община Златица. В същото време е завършила със Златен медал Минно геоложкия Университет, а много скоро ще завърши и Политически мениджмънт, сподели с нас Председателя на МО на БСП Ботевград, по покана на която те бяха тук. На нашия въпрос защо се занимава с Политика и защо точно БСП е нейната партия, поставената под номер 13  в листата на БСП Лява България, отговори така :
„Има най-различни начини да бъдеш активен гражданин или да се включиш директно в политическия процес. Аз избрах второто. За едни политиката е кауза, за други – препитание. Аз попадам в първата категория. Смятам, че политиката е работа за общото благо, отстъпване на личния интерес, борба за промяна. Избрах БСП ,защото това е партията, която стои най – близо до хората, партията близка до моите възгледи и ценности. Влияейки се от стереотипи си създаваме погрешни и неточни представи, именно затова, като чуят БСП много хора си представят единствено баби и дядовци. Но това не е така, в БСП има много млади хора, борбени, с амбиции за промяна. С нашия ентусиазъм смятам, че ще увлечем младите хора на България и ще бъдем заедно, до тях, защото ние сме БСП и тук ни е мястото." Тя сподели също, че политикът който я вдъхновява е Кирил Добрев и много съжалява, че не се борят рамо до рамо в кампанията на София Област, и му пожелава успех в Габровско.

Борислав Георгиев е познат освен като ботевградски зет, така и като кандидатурата на МО на БСП Ботевград за евродепутат на изминалите избори за Европейски парламент.
"Не се срамувам, че съм част от БСП. Това е партия, в която членуват много можещи, знаещи и образовани хора. БСП e единствената партия,  в която важното е не кой си, а какво знаеш и можеш, на какво си способен. Присъствието ми в листата на коалиция „БСП лява България“ за предстоящите избори за 43-то НС е поредното доказателство, че БСП дава шанс за реализация на младите и нови лица. Възможността за преференциален вот прави всяко място в листата избираемо, за мен е чест да съм част от листата за София област. Убеден съм , че всеки кандидат от  „БСП лява  България“ ще бъде достоен народен представител и ще защитава интересите на хората от областта. Заедно сме по-силни. Нека покажем, че искаме силна държава, а не силната власт на един човек. Държава, която може да влезе в икономиката и да я регулира. Важно е на предстоящите избори всеки един от нас да упражни правото си на глас. Нуждаем се от Вашата подкрепа, за да може коалиция „БСП лява България“ да продължи своята социална политика. За да бъде България социално отговорна, нека всички заедно да гласуваме с номер 22 на 5 октомври. Да изберем „БСП лява България“, а който желае може да даде своя преференциален вот за мен и номер 14 в полето за преференция. Няма предрешени битки. Има каузи, идеи и чувства."
Председателят на МО на БСП Ботевград подкани гражданите да подкрепят новите лица в листата. Ботевград не е имал от години Народен представител издигнат от БСП, ето защо младежите смятат, че гражданите на Ботевград които ще гласуват с номер 22 за "БСП  лява България" трябва да подкрепят Д-р Веселка Златева, поставена под номер 6 в бюлетината, а защо не и някой от младите лица, които със сигурност спечелиха симпатиите на ботевградчани в съботния ден. Те подканят за използването на  преференцията, защото по този начин хората сами избират тези които да ги представляват в 43-то Народно събрание.

Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Септември, 13:23

    Млади и заблудени

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Септември, 13:24

    Мацката бих я избрал да ми мачка чершафите

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 21 Септември, 17:43

    Стига сте писали за БСП едва ли ви дават толкова пари за реклама

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Anonimen 23 Септември, 15:39

    БСП май-разчитат основно на млади и нови кадри. Дано имат успех все повече млади лица.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 23 Септември, 18:16

    Много приятно съм изненадан от БСП, че има такива млади лица в листата им. Трябва да се налагат млади хора...стига вече с тия стари муцуни...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete