Четвъртък, 25 Април 2024, 01:01

Немска делегация бе гост на Великденски празник в училището във Видраре

17 Април 2014, 13:48
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3092 5


Делегация от Германия бе официален гост днес на Великденски празник „Пъстра фолклорница” в ОУ”Васил Левски” с.Видраре. Акцент в училищната инициатива бе откриването на 4 ателиета, с които бе сформиран Великденски базар. Средствата от него са за закупуване на материали за децата, с които да продължат да изработват различни сувенири. Празникът се отбелязва всяка година, съвместно с родители, неправителствени организации и партньори от други училища.
 
Официални гости на събитието бяха г-н Крап, г-жа Кордула Симон - пълномощник по европейските въпроси на община Берлин Нойкьолн, г-жа Гизела Унруе - член на сенатската администрация  за образование и наука, г-жа Вяра Кохер - преводач, журналистите - Нина Амин от Радио Берлин Бранденбург, Волфанг К’бел от телевизия РББ, Йозлем Гезер от сп. „Дер Шпигел”, Фрайа Петерс от в-к „Де Велт”. От българска страна присътваха Албена Петрова - секретар на Община Правец, Боряна Миланова - експерт РИО София област, Миглена Димитрова - кмет на с.Видраре, Янка Александрова от фондация „Съвременност”, г-н Дък Мен от фондация „Назарянско милосърдно сдружение”, кметове на населени места, учители и ученици от СОУ”Христо Ясенов” Етрополе, Народно читалище „Развитие” Етрополе, Дневен център за възрастни хора и хора с увреждания” гр.Правец, родители, общественици и др.
 
Великденският празник „Пъстра фолклорница” бе официално открит от директорката на учебното заведение Мая Пенчева. След това последва музикална програма, в която се включиха малки и големи - внучета и баби с дядовци. Режисьор и сценарист на „Пъстра фолклорница” е Боряна Николова - преподавател в училището.
 
„Целта на днешния ден е едно взаимно празнуване между общностите,семейството и училището. Идеята е да се приобщаваме едни към други, а не да се разделяме. Великден е един от най-прекрасните традиционни български празници и той трябва да се отбележи подобаващо всички заедно”, заяви Мая Пенчева.
 
Преди и по време на празника гостите имаха възможност да си закупят различни сувенири, пъстри яйца, играчки и лакомства, които бяха предварително изработени, а други в момента се изработваха пред очите на посетителите в ателиетата „Приложни изкуства”, „Обредни хлябове”, „Младите художници” и „Писани яйца”. Сръчността и въображението на деца, родители и учители се преплетоха успешно в реализирането на красиви предмети. Гостите останаха приятно изненадани и възхитени от майсторството на българските деца.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Април, 14:35

    Евала за всичко което правиш Мая Пенчева уникален човек си!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Април, 17:19

    Interesno koi gi e dokaral tam.iniciativata sas sigurnost ne e ot obshtinata. Towa beni oswen da se wozi w djipa drugo ne znae.....

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Април, 18:16

    Еи няма да ми закачате Албена, че ще ви разбия!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Април, 18:33

    Ne se boi.ne ni interesuwa hi4. ;)

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 17 Април, 21:37

    No drugi hora mnogo.ni walnuwat i shte ima interesni sreshti.soon.....

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete