Петък, 29 Март 2024, 11:16

Няма да има контейнери за строителни отпадъци

31 Юли 2014, 09:23
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1404 3


Предвидила ли е Община Ботевград поставянето на контейнери за строителни отпадъци или това е задължение на сметоизвозващата фирма. Това попита общинският съветник д-р Марияна Горгачева днес по време на приемане на Наредба за управление на отпадъците на територията на община Ботевград.  Кметът Георгиев отговори, че такова нещо Общината няма да предвижда и заяви, че е необходимо физическите лица така трябва да си организират изхвърлянето на строителните отпадъци на регламентираните места така, че да не нарушават Наредбата, в противен случай има сериозни глоби.
Съветникът Филип Филипов постави въпроса да бъде направено допълнение към Раздел 3, с думата лед , точка 3 -„ …физическите и юридически лица са длъжни да почистват от сняг, лед и други, и поддържат  чистотата на прилежащите терени към сградите….”.
 
По време на заседанието на Общински съвет Ботевград бяха дискутирани и други въпроси. В предвид лошото финансово състояние на „ВиК Бебреш” ЕООД , Иван Гавалюгов постави въпроса, кое налага закупуване на три високо-проходими автомобили и един самосвал. Управителят Радослав Наков отговори, че двете Ниви са в лошо техническо състояние и ежемесечно дружеството разходва 2 хил.лв. за ремонта им. Той предлага вместо това, да се закупят три нови автомобили, производство на България и да се изплащат на лизинг от 1 500 лв. ежемесечно. Те ще се експлоатират на газ, за да не се краде гориво и защото ще са по-икономични, подчерта Наков. Кметът Георгиев направи уточнение, че управителят на водното дружество не иска средства от Общински съвет, а само разрешение от собствени средства да закупи нови автомобили. „Г-н Наков ползва личния си джип за служебен, така, че против на това, което някои казаха, той не иска да си купува служебен джип”, заяви кмета. Според Филип Филипов, техническа грешка е записаното в Докладната записка, че комисия решава да бракува неизползваеми активи на ВиК. „Ние сме тези, които решават да бракуват машини и инструменти. По-правилно е да се запише „предлагаме да се бракуват…”. 
В края на дискусиите 28 съветници гласуваха „за”, общинското дружество ВиК да закупи новите автомобили.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 31 Юли, 10:48

    :uups: :roll: :x

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 31 Юли, 11:00

    кара служебен джип с гориво на дружеството и ремонта ме също за сметка на дружеството.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Няма и за битови 1 Август, 02:13

    Н А Р Е Д Б А ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА БОТЕВГРАД"
    Чл. 2. (1) Кметът на общината:
    6. отговаря за осигуряването на съдове за съхраняване на битовите отпадъци - контейнери, кофи и други."
    Нещо, което не е изпълнено - още повече че на събранието миналата година в Трудовец обеща че ще осигури кофи за събиране, понеже старите са амортизирани.
    ЗА КАКВО ПЛАЩАМЕ ТАКСА СМЕТ?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete