Петък, 26 Април 2024, 16:59

Общината продава терен за 347 050лв.

21 Август 2014, 08:39
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1891 3


На днешното 17-то извънредно заседание на Общински съвет Ботевград бе утвърдена начална тръжна цена от 347 050 лв. без ДДС за продажба на поземлен имот на ул. „Цар Иван Шишман”  с площ 6 674 кв.м. Теренът се намира до бензиностанцията в кв. "В.Левски" в Ботевград. Продажбата му ще бъде осъществена чрез търг с тайно наддаване. Кметът Георгиев припомни, че след няколкогодишен спор с държавата пред съда, най-накрая той се е произнесъл в полза на Община Ботевград, относно собствеността на имота. От присъстващите 18 общински съветници, 16 съветници гласуваха „за” приемане на проекто-решението, Хр.Якимов гласува „против”, а Цветан Цолов се въздържа.
 
В Дневния ред на местния парламент бе заложена и Докладна записка относно изграждане на спортна площадка в УПИ III в кв.27 по плана на с.Новачене. Средствата от 60 хил.лв. вече са гласувани от ОбС. Площадката ще бъде изградена по подобие на тази във Врачеш. По този повод общинският съветник адв. Христо Якимов попита преценена ли е сумата за изграждане на площадката, съобразно изискванията на Наредбата. Георгиев посочи, че ако средствата не стигнат, ще се търсят допълнително. В площадката ще има кошове, пейки и евентуално чешма.
 
На днешната си извънредна сесия Общински съвет Ботевград отпусна финансови средства от собствени приходи на Общината както следва:
 
13 хил.лв. с ДДС за извършване на ремонт и възстановяване на водопорвод от резервоара „Св.Троица” в местността „Пижовец” в с.Новачене (над старите гробища във вилната зона на селото). Това се налага във връзка с многобройните сигнали за недостига на вода от собствениците на имотите там. Възстановителните работи ще обхванат 800 м. водопровод.
 
Общинският съветник Цветан Цолов попита, колко вилни зони има в с.Новачене. Кметът заяви, че официална вилна зона в селото няма, но навремето, когато са утвърждавани зони по Параграф 4 са оформени парцели на две места - при местността „Пижовец” и м., „Конопище”, и „Камен дол”.
 
95 хил.лв. за частично изграждане на канализационна мрежа в с.Гурково в разстояние на 1 250 м.
 



Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Август, 09:30

    Детска площадка в Новачене?Това ще бъде рай за ромите.Тя ще бъде окупирана от роми,кучета и каруци с коне.Ще бъде унищожена за броени дни.Ромите не са научени да спортуват,те са научени да бъдат вандали и крадци.Те не плащат нищо на държавата,за своето съществуване.Българските деца няма да имат достъп до новата спортна площадка в Новачене.В 63блок и 60блок в жк''Васил Левски'' в Ботевград има над 100 деца,които нямат спортна площадка.Това са хора плащащи редовно данъци на държавата.Хора,които искат децата им да спортуват.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Август, 11:42

    Сигурна е така, като казваш#1, но вероятно от бл.63 и бл.60 не гласуват за кмета и там няма площадка.По този начин управлява наваченския гении цели 11 години

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 21 Август, 12:44

    Лица под 18г. няма как да гласуват на избори.Кмета не знае,кой блок е гласувал за него.Той е строил на много места площадки,според мен не се съобразява с това,кой за кого е гласувал.Всеки в България гласува по собствена воля.Аз не познавам хора,на които е оказан натиск при гласуване.Ако кмета се ръководи от гласовете подадени за него по райони, той нямаше да построй нищо.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete