Събота, 20 Април 2024, 05:00

Общински съвет одобри наемни цени за спортна дейност в "Арена Ботевград"

23 Юли 2014, 17:08
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1762 4


Петнадесетото извънредното заседание на Общински съвет Ботевград, което вчера се провали, днес се състоя. Седемнадесет общински съветници, които присъстваха, сформираха необходимия кворум.
 
Общинският съвет одобри минимални наемни цени за ползване на многофункционална спортна зала „Арена Ботевград” от български и международни спортни организации за провеждане на Спортно-състезателна и тренировъчна дейност, както следва:
- Тренировка до 8 часа - 400 лв.
- Тренировка до 4 часа - 200 лв.
- Състезание от национален мащаб - до 8 часа -2 000 лв.
- Състезание от национален мащаб -  до 4 часа- 1 500 лв.
- Състезание с международно участие - до 8 часа  - 3 000 лв. (за един ден)
- Състезание с международно участие до 4 часа - 2 000 лв. (за половин ден)
- Състезание с ранг на Европейско първенство, спортно първенство, официални международни турнири и други неспортни мероприятия до 8 часа - 4 000 лв.
Цените са без ДДС и се отнасят за отделните видове спорт.
Градоначалникът заяви, че клубовете, които членуват в клуб ”Балкан” и развиват спортна дейност на територията на общината, няма да заплащат наем.

Йордан Йорданов (председател на Постоянната комисия за младежта и спорта) отново засегна въпроса със създаването на акционерно дружество, което да стопанисва новата зала. По негови думи отбори, които са заявили намерение да тренират в нея, искат и хотел, който да им бъде в близост и да бъде удобен за почивка и преспиване.
"Всичко, което се предлага в тази зала е в интерес на хората, само че някои не искат това да се случи”, каза по този повод Георгиев.
Така предложените наемни цени от кмета Георги Георгиев бяха подкрепени от 16 общински съветници, а Яница Иванова се въздържа.
 
Приета бе и Докладна записка относно допълване и актуализиране на т. III от Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост през 2014г. Поводът на вносителя-кметът Георги Георгиев е приключване на съдебното дело на Община Ботевград с „Транспортни войски” (Стоителство и възстановяване), с които са водени 5-6 години дела, поради намерение от тяхна страна да присвояват имот 6 декара в кв. „В.Левски”, общинска собственост. Георгиев обяви, че през септември-октомври ще бъде проведен търг за продажба на този имот, с цел постигане на постъпления в общинската хазна.
16 общински съветници гласуваха -за и един се въздържа.

Поради инвеститорски интерес, кметът внесе на заседанието Докладна записка за продажба на имот в местността "Чорбаджийска круша" в землището на с.Новачене, който представлява неизползваемо от години футболно игрище. Фирмата, която има намерение да го закупи, ще изгради предприятие за биоторове и ще създаде около 100 работни места, каза кметът Георги Георгиев. Имотът е с площ 15 декара. Той ще бъде продаден при начална тръжна цена от 72 255 лв. Сделката е освободена от ДДС.

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 23 Юли, 17:24

    Имота в Новачене е до имот на Георгиев така ,че не се знае кой ще го купи до него минава новият път за Мездра.Предлагам на пресата да следи какво ще се случи.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 23 Юли, 17:27

    Всичко за продан нямали кой да купи кмета та да спре разпродажбата на града.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 23 Юли, 22:09

    Кмета вече е продаден и купен не веднъж

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 24 Юли, 07:53

    знаем ги ние тея интереси-как се определят-со кротце, со благо и со малко кютек.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete