Четвъртък, 16 Май 2024, 01:23

Очакваните приходи от управлението и разпореждането с общинските имоти са 4 082 456 лв.

23 Януари 2014, 21:00
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1142 0


В дневния ред на редовното заседание на ОбС, което ще се проведе на 30 януари,  е включена Програмата за управление и разпореждане с имотите общинска собственост в община Ботевград през 2014г. В нея са включени описания на всички имоти, които общината има намерение да придобие, да предостави под наем, да продаде, да замени срещу имоти на граждани или юридически лица или да прекрати собственост, както и прогноза за очакваните приходи и необходимите разходи, свързани с управлението на  имотите – общинска собственост.
 
От прогнозата, посочена в докладната става ясно, че очакваните общи приходи от управлението и разпореждането с общинските имоти са в размер на 4 082 456 лв., а необходимите разходи – 63 000 лв.
 
Имотите, които общината възнамерява да предостави под наем чрез търг са 16 на брой, от тях 13 са в Ботевград, два в Новачене и един в Краево.
 
Имотите, подготвени за продажба или учредяване право на строеж върху тях са 112. Отделно са посочени и имоти, представляващи земеделски земи в землищата на  Скравена- 74, във Врачеш - 31, в Радотина-39, в Литаково – 48 и в Краево – 6.
 
В програмата все още не са включени имотите, върху които общината има намерение да учреди вещно право на ползване, както и имотите, които ще бъдат предоставени за публично-частно партньорство или за концесия.
 
През 2014г. община Ботевград няма намерение да предлага имоти – общинска собственост за замяна срещу имоти на граждани и юридически лица.
 
Седем на брой са имотите, в които общината ще прекрати съсобственост с физически или юридически лица.
 
Общината има намерение да придобие недвижими имоти, представляващи частна държавна собственост  на основание от Закона за държавна собственост по Решения на ОбС безвъзмездно прехвърляне правото на собственост.
„Община Ботевград ще продължи да придобива право на собственост върху имоти или части от имоти от физически или юридически лица, с цел задоволяване нуждите за изграждане на обекти от техническата инфраструктура, за обекти публична общинска собственост, улици, площади, паркинги и т.н.” – е посочено още в докладната.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (243)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete