Неделя, 19 Май 2024, 17:42

Откриха ремонтираната детска градина "Славейче"

20 Декември 2013, 12:15
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3119 1


Кметът Георги Георгиев, Бисерка Иванова – бивш директор на ЦДГ „Славейче”, и Красимира Икова – настоящ директор на ЦДГ „Славейче”, прерязаха лентата на обновеното  детско заведение.
 
„Днес е много специален ден за нас. Наближава Рождество Христово - на този празник всеки очаква подаръци, да внесе нещо ново в своя дом. Сбъдват се мечти и желания. Днес детска градина „Славейче” има празник – една отдавна бленувана мечта на колектива, на децата, на родителите и на общинското ръководство се сбъдна. Детската градина – обновена и ремонтирана отвори врати” – с тези думи директорката приветства всички присъстващи и от името на колектива благодари на всички, допринесли за осъществяването на ремонта.
 
Последва тържествен водосвет за здраве, отслужен от отец Николай, след което думата бе дадена на кмета Георги Георгиев.
„Няма съмнение, че днес в Ботевград се случва нещо добро. Днес ние продължаваме традицията, поета от община Ботевград, всеки месец, всяка седмица, всяка година да се случват неща, които остават за хората. Грижата за нашите деца е една от най-първостепенните. За пореден път показваме, че възпитанието на децата ни, условията, в които те се отглеждат и растат са едни от приоритети за общината ни” – сподели той  и пожела весели празници на всички присъстващи.
 
Благодарност бе изказана и от Маргарита Георгиева, председател на родителския комитет.
След откриването малчуганите изнесоха празнична програма, изпълнена с много песни и танци.
 
 
Ремонтните дейности в детската градина са извършени по проект на Енергийна ефективност, финансиран от Международен фонд Козлодуй. Планираните средства – около 600 000лв. са за ремонт на детските градини „Славейче” и „Слънце”. Проектът включва цялостно саниране на сградата, подмяна на външна дограма, на отоплителната инсталация, енерго-спестяващо електричество и ремонт на покривната конструкция с топлоизолация.
За довършителни ремонти дейности в детската градина бяха осигурени 103 000лв. от собствени приходи на общината. Вътрешният ремонт включва премахване на ламперия, шпакловане на стени, измазване на стени и тавани с латекс, подмяна на вътрешна дограма и вътрешни врати, подмяна на плочки в офисите, разливните помещения, кухня, коридорите, ламиниран паркет.
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 20 Декември, 22:00

    Следващият ремонт кога ще бъде?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (253)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete