Петък, 29 Март 2024, 08:55

Паркът "Небесните пасбища" учи на мъдрост

14 Април 2014, 07:55
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 5930 4


 Много хора промениха живота си, идвайки тук, разказва 75-годишният д-р Васил Ангелов

Частен парк радва жителите и гостите на с. Осиковица, имотът предлага място за духовно усъвършенстване и размисъл.

75-годишният д-р Васил Ангелов е собственик, идеен проектант и общ работник на парка "Небесните пасбища" – или поне така се представя на посетителите. Началото на парка е поставено през 20-те години на миналия век, когато предтеча на д-р Ангелов видял в Австрия как може да изглежда една градина.

През социализма обаче мястото било национализирано. Едва след реституцията собственикът отново възродил "Небесните пасбища". Вместо обаче да търси печалба от 50-те дка имот, направил нещо в полза на хората.

Много хора промениха живота си, идвайки тук, разказва той. По думите му българинът се е оковал в панелните блокове и е забравил какво значи да си почива сред природата.

Макар и частен, паркът не е обграден с високи стени. Няма входна такса, а всичко в него е плод на доброволен труд. Разделен е на зони – на знанието, словото, на вярата, има и седем моста на любовта. Навсякъде са поставени цитатати от Библията, учението на Петър Дънов, има дори "Приказка за стълбата" от Смирненски.

Духовната и материалната нищета прокудиха много млади българи зад граница. В Англия днес работи и дъщерята на д-р Ангелов. Затова той поиска този репортаж да бъде за нея. Защото докато безрезервно помага на другите, неговото щастие остава наполовина пълно без нея.

Източник: http://news7.com

Коментари (4)

  • Отговори (2) (1)
    1. добавен от: Йонка 14 Април, 09:02

    Поздравления, за това което е направил и продължава да прави д-р Ангелов. Човек и да има проблеми, когато тръгне из тази красота , то забравя всичко поне за времето докато се разхожда. Да е жив и здрав, за да може да продължи по пътя по който е тръгнал.

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Април, 10:41

    "ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА" НЕ Е НА ВАПРАЦАРОВ, А НА СМИРНЕНСКИ!!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Добри Доцов 14 Април, 20:00

    Селото,което най-много обичам -ОСИКОВИЦА -винаги е имала свойте достойни личности.Гордеем се с Осиковчани от боевете при Шипка,героите загинали в Балканската и Междусъюжническата война,както и при боевете при река Драва. Гордост за нас е олимпийската шампионка Иванка Христова и други световно извести спортисти.Уважение за своето родолюбие заслужава д-р Васил Ангелов със създаването на " Небесни пасбища" за ,което всички земляци сме му много благодарни.

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Nikolowa 14 Април, 22:43

    Gospod da dade powe4e zdrawe i sili na d-r Angelow o6te mnogo godini da twori krasota.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete