Петък, 19 Април 2024, 23:14

По повод Деня на Земята се проведе учебен час на открито в ПМГ

22 Април 2013, 14:27
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2455 0


Днес в ПМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" се проведе учебен час в класна стая на открито. Поводът бе Международният Ден на Земята, който през 2013г. е посветен на "Лицата на изменението на климата". Учениците от клуб "Моят екологичен свят" и "Природолюбители" представиха интересни, любопитни и поучителни факти за гората и дърветата. Официални гости в часа бяха г-жа Ирена Петкова - началник отдел "Изработване на проекти и програми, екология и туризъм към Областна администрация", Даниела Колева - директор на ПМГ, г-жа Лазарина Лютова - зам. директор на държавно горско стопанство, г-н Никола Близнаков - бивш директор на училището и бивши преподаватели по природни науки. 
Учениците започнаха часа с история за това колко много нашите прадеди са ценели заобикалящата ги природа и дърветата. Обясниха значението на думата "друид", която в превод означава "човек на дъба". Разказаха за лечебните свойства на дъба и колко той е бил ценен и уважаван в миналото. Продължиха със стихове, посветени на красотата и силата на природата, разказаха "Приказка за гората" и прочетоха на гостите за благоприятните свойства на някои от най-познатите ни дървета като дъб, ябълка, ела и други. 
Учениците умело успяха да предадат своите знания и любов към природата на околните, които ги слушаха с огромен интерес. Часът беше ненатоварващ и изпълнен с любопитна информация, която задържа вниманието на присъстващите до края на занятието. Урокът завърши с практическа задача, в която преподавателите показаха на учениците как да черпят благотворни сили и енергия от дъбовото дърво. 
Специални благодарности получи г-жа Ирена Петкова за партньорството и спонсорството на проекта, благодарение, на което са закупени и засадени днес две Туи в училищния парк. 
След приключване на часа бяха наградени Цветелина Данчева - 6-ти клас за есе, Мария Крумова -  5-ти клас за презентация, Иван Цочев - 5-ти клас за презентация и Силвия Иковска за есе. Те получиха награда флашка и множество ръкопляскания. 
Г-жа Ирена Петкова изказа своите благодарности към учениците и техните ръководители, след което в двора на училището в класната стая на открито се събраха всички присъстващи и в приятен разговор опознаваха дърветата и разменяха полезни съвети за по-ефективното им отглеждане.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete