Неделя, 19 Май 2024, 03:35

Победа на "Балкан" над "Пея"

25 Март 2014, 19:16
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1504 1


Тази вечер „Балкан” изигра последния си мач от редовния сезон на ЕВРОХОЛД Балканска лига. Момчетата на Александър Тодоров вече се бяха класирали за плейофите на лигата. Срещата бе от особена важност за гостуващия отбор на „Пея”, Косово, които трябваше на всяка цена да победят, за да влязат в шестицата. От друга страна, на домакините от „Балкан” им предстои в края на седмицата тежко гостуване на „Черно море Порт Варна” от ТЕСИ НБЛ, което предполагаше равномерно разпределяне на силите за двата мача. Това бе може би последната официална среща на „Балкан” в старата спортна зала, което предполагаше достоен финал за спортния терен, запомнил през десетилетията множество спортни триумфи на „зелено-белите”.
Още със стартовата петица Александър Тодоров подсказа намеренията на домакините за победа. Баскетболистите на „Пея” имаха големи амбиции да се представят добре, но силите им стигнаха само да задържат преднината на „зелено-белите” да не минава повече от десет точки. Полувремето завърши 45:38 за „Балкан”.
В началото на третия период две хубави атаки завърши Божович, Ноа Далман също бе на висота и след тройка на Иван Лилов домакините дръпнаха с 15 точки. Стрелбата от далечно разстояние бе едно от силните оръжия на „Балкан” и в този мач.
През последната четвърт тройки продължиха да бележат Павел Маринов и Александър Груев и пет минути преди края разликата бе вече 20 точки. С правилни и навременни смени наставникът на домакините поддържаше през целия мач добро темпо ма игра и победата дойде закономерно 96:76.

Ноа Далман вкара 23 точки и овладя 7 борби за победата, Лоуган Стъц добави 16 точки, а Павел Маринов – 14 плюс 8 асистенции.
В пелйофите нашите баскетболисти ще посрещнат  черногорския "Теодо".

 


 

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete