Петък, 26 Април 2024, 19:14

"Празник на немската приказка" подготвиха и представиха ученици от 8-ми "в" клас на ПМГ

24 Април 2014, 17:46
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2529 0


Вечните приказки на Братя Грим бяха представени пред родители и учители тази вечер от 8-ми „в” клас - чуждоезиков профил от ПМГ ”Акад. проф. д-р Асен Златаров” Ботевград. Представителната изява „Празник на немската приказка”  е част от програмата на „Дни на отворените врати”, които стартираха на 22 април в учебното заведение. Осмокласници разиграха приказките „Хензел и Гретел”, „Пепеляшка”, „Трите прасенца”, „Бременските музиканти”, „Червената шапчица” и „Вълкът и седемте козлета”. По време на всяка драматизация, на екран вървеше в превод диалогът между отделните герои. Учениците с класен ръководител Полина Бързашка пренесоха присъстващите в отделните сюжети, демонстрирайки отлични познания по немски език, както и умело изготвените декори и костюми.
В края на представителната изява преподавателят по немски език Ценка Пеева сподели пред родителите, че изявата на нейните възпитаници е сърдечен поздрав към всички тях. „Искам да благодарим за вашата подкрепа вкъщи. С днешния урок също искахме да покажем, че вашите деца са проговорили на немски език и че трябва още много труд, за да го научат още по-добре. Тепърва предстои да изготвяме подобни представителни занятия', допълни преподавателката.
На празникът на немската приказка гости бяха ученици от други училища, директорката на ПМГ Даниела Колева, Главният учител Венета Терзийска, Петя Кузманчовска, Радка Иванович и др.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete