Петък, 29 Март 2024, 07:05

Празник на приятелството - всички деца се смеят на един език

21 Ноември 2014, 19:47
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3406 2


Днес в ОУ "Васил Левски"- гр. Правец отбелязаха два празника - Деня на християнското семейство и Празник на приятелството. 
По повод Деня на християнското семейство отец Михаил от Чекотинския манастир отслужи празнична литургия и разказа на присъстващите за християнското семейство и значението на този празник. 
Днес в училището беше отбелязан и Празник на приятелството. Смисълът на това събиране на деца, учители, родители бе да намерят различна форма, за да поговорят за културата на човешките отношения. Да помислят за уважението към ценностите и различието във всичките му прояви - уважение и подкрепа между малките и по-големите деца, уважение и разбиране между учениците и учителите, разбирателство и култура между децата и родителите, между родителите и учителите.
Лилия Кръстева, ръководител на проекта сподели, че за тази училищна общност уважението и приятелството имат наистина висока стойност, защото това училище е място, на което, оказва се, всички обичат да бъдат. И причината е, че всички се грижат тук всеки да се чувства добре дошъл и приет – и децата, и учителите, и родителите. Тя благодари на директорката на ОУ "Васил Левски", Илияна Котова за впечатляващата организацията и за това, че всички деца заедно се включиха в игрите.  
Освен спортни игри за най-малките се проведоха и четири ателиета, в които децата можеха чрез творчество да изразят себе си и да отпразнуват приятелството, като направят обща елха или коледна украса от глина за училище, а така също да обиколят света чрез приложни игри и разговор за пътя на храната. 
Семействата на учениците не пропуснаха да отбележат своето присъствие с много вкусни, домашно приготвени сладкиши, които участваха и в конкурс.
В състезанията нямаше победители, тъй  като целта е всички да бъдат равностойни и заедно да участват в игрите и да почувстват празника. За това всички класове получиха награда руло от сладкарница "Спасена".
Мероприятието завърши с голямо българско хоро. 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Ноември, 21:47

    И без клип, на снимките личи,че е голяма лудница.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 22:45

    браво на госпожата

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete