Петък, 29 Март 2024, 10:53

Предложения на опозицията пред ОбС отново бяха отхвърлени

24 Април 2014, 08:18
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 924 2


За трети път предложенията на група съветници от опозицията не получиха подкрепа от Общински съвет Ботевград и не влезнаха в Дневния ред на днешното заседание на съветниците. Тези предложения са свързани с:
 
- Допълване на Решение №19/26.01.2012 г. Общински съвет Ботевград, с което  е дал своето съгласие Община Ботевград да подпише Договор за закупуване на телевизионно време от програмната схема на Телевизия „Ботевград за излъчване на новини, събития и полемики от местно значение в предаванията „ЧАСЪТ НА ОБЩИНАТА" и „ЧАСЪТ НА ОБЩИНАТА - ГЛЕДНА ТОЧКА. Вносители са адв. Христо Якимов, Иван Гавалюгов, Филип Филипов и д-р Марияна Горгачева. По предложение на съветничката от ГЕРБ Цонка Докова проекто-решението бе отхвърлено с гласовете на 17 общински съветници, 7 бяха против и един се въдържа.
 
- Предложение за промени в Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет,
неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. Вносители са  адв. Христо Якимов, Филип Филипов, Иван Гавалюгов и д-р Марияна Горгачева. Общинската съветничка, също от ГЕРБ предложи докладната записка да отпадне. Седемнадесет съветници гласуваха "за" , 7 против и един се въдържа за проекто-решението.
 
Предложението относно предсрочно прекратяване пълномощията на председателя на ОбС Йорданка Лалчева и избиране на нов председател влезе в Дневния ред. Вносители са Иван Гавалюгов, адв. Христо Якимов, Филип Филипов, д-р Веселка Златева, и д-р Марияна Горгачева. Съветникът Гавалюгов посочи като една от причинините, липсата й на качества да контролира и да бъде посредник за туширане напрежението в ОбС. "Председателката не направи дори намек за порицание на едно лице, обидил свой колега - общински съветник, и то два пъти".
 
Иван Начев от Герб заяви, че искането за оставката на Лалчева е неоснователно. "Все пак ние ще участваме в гласуване, за да продължим напред и да работим. Тя е един лъчезарен човек и предразполага за това".

Йордан Йорданов препоръча на Гавалюгов да се поразходи и да види , как работят други общински съвети. "Госпожа Лалчева се подготвя перфектно. С какво не ви е угодна? Тя е прекалено толернтна. Вие трябва да се засрамите", подчерта Йорданов.

Цветан Миньовски, пък заяви, че председателката на ОбС не е виновна за поведенението на съветниците отдясно. "Няма да подкрепя искането й за оставка", каза той и призова колегите си, внесли предложението да помислят за оттеглянето му.

След  дебати между съветниците, ОбС избра тричленна комисия с председател Йордан Йорданов, с която започна тайно гласуване за прекратяване пълномощията на председателя на ОбС Йорданка Лалчева. След 10-минутна почивка, съветниците ще пристъпят към гласуването.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Април, 08:53

    Миньовски и той премина от групата на Герб, пак гавалюгов нека да си лаят с якимов!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 24 Април, 11:30

    а дали Миньовски няма нищо и с ВМРО, а сина му с друга партия. Въпросът е да си във властта, местна или на национално ниво.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete