Петък, 29 Март 2024, 09:25

Предупреждават за обилни валежи в седем области на страната

31 Юли 2014, 07:16
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 1137 0


Жълт код за опасност от обилни валежи и гръмотевична активност е обявен в 7 области в страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.
 
Областите, за които важи кодът, са Видин, Монтана, Враца, София-град, София-област, Перник и Кюстендил. В тези области се предвиждат значителни и интензивни валежи, гръмотевични бури. Възможни са градушки. Очаква се количествата на валежите да са между 20 и 30 л/кв.м., с локални извалявания до 50-60 л/кв.м.
 
За останалите области е в сила зелен код.
 
Очаква се повишаване на водните нива в Западна и Централна България, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Остава възможността за локални поройни наводнения.
 
Над масивите в западната половина от страната ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Над планините в Източна България ще е предимно слънчево. Вятърът по билата ще е умерен до силен, от юг-югоизток. Максимална температура на 1200 м.н.в около 22°, на 2000 метра - около 15°.
 
По Черноморието ще бъде предимно слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.
 
Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете, съветват от НИМХ.


Източник: http://dariknews.bg/, снимка - интернет

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete