Неделя, 19 Май 2024, 13:20

Пристигна делегацията от Саранск, която ще гостува за празника на Ботевград

28 Ноември 2013, 16:47
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2127 7


По повод 29 ноември -  празника на Ботевград, днес пристигна делегация от побратимения на Ботевград  Саранск.
Ръководител на делегацията е Алексей Герасименко – гл. лекар на мордовския Републикански клиничен център и депутат в Съвета на депутатите в гр. Саранск. Заедно с него е и Петр Вельмакин – директор на общинско предприятие „Горремдострой” в мордовската столица.
По традиция те бяха посрещнати от общинското ръководство пред музея, след това се отправиха към сградата на Общината. Там бяха срещнати под звуците на Духовия оркестър и изпълнението на Мажоретния състав. Последва визита в Общината, където кметът Георгиев прие гостите.
Георги Георгиев изказа благодарност към общинското ръководство на Саранск, че за пореден път са уважили поканата да бъдат гости за празника на града ни.
По време на разговора кметът изтъкна, че нашата община е по-специфична от останалите в страната. „Тук нещата се решават много повече отколкото в другите общини. Независимо от кризата, ние не се плашим – нашият девиз е да борим кризата с повече работа” – поясни градоначалникът. Той допълни още, че Ботевград винаги и взимал пример от Саранск, като спомена за модел строителството на редица обекти в нашия град.
По отношение на здравеопазването кметът заяви, че Ботевград разполага с най-голямата общинска болница, която работи устойчиво, за разлика от други, които са почти фалирали. „Но има какво още да се прави – работим активно да привлечем европейски фондове, за да я модернизираме” – допълни той.
На финал гостите подариха на кмета автентичен руски самовар. След срещата си с него те ще посетят музея, където ще се запознаят с историята на Ботевград.

Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 17:12

    Лалчева си е класика!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 20:28

    stilna dama.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 21:31

    Парламентарната Антикорупция се захваща с кмета на София Йорданка Фандъкова. Срещу нея е подаден сигнал от Българската асоциация за изолация и строителство.
    От бранша твърдят, че изолацията на моста в Горубляне не отговаря на техническата спецификация. според тях, положената изолация на моста не е била 4,5 мм, както е по проект, а е била сложена само 3,5 мм.
    От разликата в спестените материали, по груби изчисления, според члена на комисията Кирил Добрев, общината е ощетена с близо 3 млн. лв.
    Депутатите очакват информация от общината по сигнала, постъпил в комисията.
    Парламентарната комисия за конфликт на интереси се заема и с кмета на Ботевград, който пък ще бъде даден на икономическа комисия.
    Градоначалникът Георги Георгиев, който е баща на депутат от ГЕРБ, е обвинен в нарушения на законите за обществените поръчки и закона за устройство на територията във връзка с проектиране и изпълнение на изграждането на ротонда, новата градска част на Ботевград и многофункционалната спортна зала, обясни Кирил Добрев.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 23:26

    E те това откога го разправят за конфликта на интереси. Но човека не взема от дума. По му е хубаво така, със син в парламента. "Сине, използвай ме".

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 23:28

    Петр Вельмакин – директор на общинско предприятие „Горремдострой” в мордовската столица.
    Ще обсъдят поддържането на блоковете в Севера, пардон "Саранск4, ха дано.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 23:30

    Ще обсъдят блоковете, имаш да вземаш, ще мътят Ротондата. А бе има какво да се показва в центъра.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 00:10

    Направо ми иде да счупя монитора като гледам тези снимки.
    Няма ли да се скриете вече бе комуняги. С вашите снимки връщате часовниците в 1986 год.Оставете младите да растат в свободен дух.
    Ако зависи от вас ще върнете първи канал от 5 до 12 часа и втори канал само с руски предавания. ИЗПАРЯВАЙТЕ СЕ.ОМРЪЗНАХТЕ НИ С ДЕБИЛСКИТЕ МУТРИ.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (250)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete