Понеделник, 6 Май 2024, 05:01

Проверяват водно-стопанските обекти и речните корита в областта

18 Октомври 2013, 11:00
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2544 1


По заповед на областния управител на Софийска област Емил Иванов стартират проверки на водно-стопанските обекти и речните корита в областта. Такава проверка беше извършена на територията на община Ботеврград – язовир Бебреш, язовир Мали лаг и участъци от речни корита, извън урбанизираната зона. В комисията участваха зам. областният управител на Софийска област Красимир Кунчев, представители на РИОСВ-София, Областно управление ПБЗН, Областна дирекция „Земеделие” – Софийска област, „Напоителни системи”ЕАД – клон София, предприятие „Язовири и каскакди” – НЕК ЕАД и Община Ботевград.
Комисията е установила, че язовир Бебреш е в добро техническо състояние и се експлоатира в съответствие с нормативните изисквания. За язовир Мали лаг,  наемателят е изготвил проект за извършване на ремонтни дейности на съоръженията на обекта, с оглед подобряване на техническото и експлоатационното състояние на язовира.
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Буден и съвестен гражданин!!! 18 Октомври, 12:29

    В случай, че указаната комисия (ако е вярно това което пишете и е отразено в заповедта им за назначаване) не провери деривацията яз. Бебреш - яз. Правец, дали тя е възстановена, дали се ползва, как се ползва - цялостно или частично и.т.н. ще сезираме Окръжна прокуратура за неизпълнение на задачите поставени в заповедта и безстопанственост! Не може двамата "руски" айдуци Златеви да се берегуват - правешкия гьол дяа се пълни до горе с вода и да си поливат на воля треволяците по скапаното им голф игрище, а ние от двете общини да се чудим лятото откъде да вземем вода. Реална връзка между двата водни обекта има и то тя е над с. Разлив. Как преди Златьо Свинара да пусне игрището яз. Бебреш и в най-големите жеги не е спадал толкова ниско, а от няколко години от както се пусна това голф игрище водата в Бебреш не може да се покачи и той стои полупразен. Предлагам да им пуснем 500 къртици и да им оправим треволяка. Та на всичко отгоре и Вец строят на тръбата от яз. Бебреш до Врачеш. Предлагам да се създаде широко обществено и медийно внимание и да се пробуди гражданското самосъзнание на хората. :x :x :x

    Въпросът дали се ползва деривацията засяга голяма част от гражданите на териториалната общност на двете общини - Правешка и Ботевградска, и искаме да знаем становището по този въпрос на комисията!

    Обещано!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete