Петък, 19 Април 2024, 05:17

Работна среща по проект "Гражданско общество и местна власт - партньори за зелен регион" (Снимки)

28 Ноември 2012, 14:11
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2892 5


На 27.11.2012г. в заседателната зала на Община Правец се проведе презентационна среща с граждани, представители на местната власт, организации, сдружения, младежки общности и специалисти. Срещата бе проведена с идеята за запознаване с целите и част от дейностите на проект „Гражданско общество и местна власт - партньори за зелен регион” - регионална политика за информиране, опазване и устойчиво използване на  биологичното разнообразие на Софийска област.

Ученици от "Екопарламент" към ГПЧЕ "Алеко Константинов" гр.Правец, с ръководител Соня Василева, представиха презентации, авторски клипове и филми по модела "Екологичен образец".

Учениците презентираха темите за "Водата в община Правец", "Гората- извор на живот", "Калейдоскоп на подправките" , с която се представиха на Узана поляна фест през лята. 
Специално внимание бе отделено на ЕСНО ( Европейската седмица за намаляване на отпадъка ) , където бяха представени дейности , извършени в ГПЧЕ "Алеко Константинов", град Правец, , село Видраре, Етрополе и Ботевград. 

Янка Янчева, представител на фондация "Съвременност", разказа основните цели и дейности по проекта, както и насоките за работа съвместно с организации участващи в проекта.

Ирена Петкова, еколог на Софийска област, със своето експертно участие, отбеляза важността на проекта и ползите, които ще допринесе неговото реализиране. Чрез проекта ще бъдат насърчавани не само учениците участващи в проекта, а и гражданите за опазване на биоразнообразието в подрегионите.

Партньорите по проекта ще вземат важни решения за щадящото използване на природните ресурси . Доброволчеството, утвърдило се като норма на поведение в Европейската общност ще бъде един от основните принципи и ресурси в реализирането на проекта.


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 17:16

    Еи Балканциии, кефите меее много сте задружни.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 18:13

    Трябвало е да поканите и т.н."участници по временна заетост",защото днес простинаха на течението на ул.В.Левски,заедно с отговорника си,който не е по малко мързелив от тех! Простинаха кмете, приберете ги на топло........

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 19:49

    айдеее молим ви се,направете нещо и за нас, няма какво да се работи а само се шляем по улиците.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 15:12

    Където става въпроси за проекти и пари, веднага се появява фондация "Съвременост" и ненаситната бабичка Янка Янчева. Тя винаги печели проектите в общ. Правец със съдействието на най-голямата експертка по всичкология г-жа Г. Цветанова, превърнала общината в частен офис. По времето на кметуването на Красимир Живков е известна с фразата: Три заплати получава, кметската надвишава.Да беше се изкъпала поне, та да не мирише на смрад.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: gost 30 Ноември, 22:38

    xa stiga s taq prostotiq.g.cv. laxa na parfum. dovorite ve4e bezobrani gluposti. vseki den sam pri neq

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete